Formule E-coureur speelt vals bij virtuele race

Racefanaten hebben het zwaar tijdens deze corona crisis. Er is nog geen meter gereden met de bolides van onder andere de Formule 1 en de Formule E. Gelukkig is er wel een oplossing voor gevonden in de vorm van virtueel racen, ookwel Simracing. Maar afgelopen weekend was er veel onrust tijdens de virtuele race van de Formule E.

Daniel Abt is coureur van ABT Schaeffler Audi en stond bij zijn collega’s niet echt bekend om zijn goede Simracing-skills. Toen de Duitser opeens zéér succesvol was in de race roken de tegenstanders Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne onraad. Na een onderzoek van de organisatoren kwam men tot de conclusie dat de coureur iemand anders plaats heeft laten nemen in zijn simulator-stoeltje. Tegelijkertijd kwam Abt alvast met een statement waarin hij toegaf niet zelf achter het stuur te hebben gezeten.

Abt heeft zijn podiumplek moeten opgeven en mag niet meer meedoen aan toekomstige, digitale races. Aangezien de race van afgelopen weekend werd georganiseerd om geld op te halen voor UNICEF moet de coureur ook nog een donatie doen van 10,000 euro aan het goede doel.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Dit verbaasd mij oprecht totaal niet. Een rijder die enkel mee doet omdat hij rijdt voor zijn ‘eigen’ team. Jammer dat hij juist hierdoor er zo eenvoudig mee weg komt.

  Simracen is niet meer ‘even een spelletje bumpercars spelen’, maar een professionele sport waarbij ook sponsoren aan verbonden zijn. Een aantal weken terug stuurde Simon Paugenaud in op Lando Norris tijdens een Officieel Indycar evenement. Resulteerde in een flinke online hetze. Niet lang daarvoor liet Bubba Wallace in een digitale NASCAR-race zich van zijn slechtste kant zien: Sponsoren trokken zich terug.

  Laat hem ook maar niet meer meedoen met ‘echte’ races. Daniel Abt doet niet meer mee. Fomule E noemt het evenement een oficieel evenement… laat de straffen dan ook maar officieel zijn.

 2.   
  Mieke Schoester's avatar

  @BozeBever: Helemaal mee eens! Abt gaf ook zelf aan de gehele race totaal niet serieus te nemen, terwijl deze race als benefiet-evenement werd gehouden. Vind ik best kwalijk.

 3.   
  BozeBever's avatar

  @Mieke Schoester: De waarheid heeft hem achterhaald:

  Audi Sport statement

  “Daniel Abt did not drive his car in qualifying and the race at the fifth event of the Race at Home Challenge on May 23 himself, but let a professional sim racer do so. He directly apologised for this on the following day and accepted the disqualification.

  “Integrity, transparency and consistent compliance with applicable rules are top priorities for Audi – this applies to all activities the brand is involved in without exception. For this reason, Audi Sport has decided to suspend Daniel Abt with immediate effect.”

 4.   
  tranceguy's avatar

  En terecht, denkt zeker dat ie hiermee weg kan komen. Dus niet plus dat iedereen nou weet wat voor watje het is.