Devolver onthult Blightbound, een dungeon crawler van Hollandse bodem

Het vaak singuliere Devolver Digital lijkt ondanks het ‘geen handen schudden’ toch de handen ineengeslagen met het überhollandse Ronimo Games – beter bekend van Awesomenauts – wat binnenkort gaat resulteren in Blightbound, een multiplayer dungeon crawler. Deze zomer kunnen pc-spelers vast kennismaken met dit project van eigen bodem, gezien Blightbound binnen aanzienlijke tijd op Steam zal verschijnen in Early Access-vorm.

Blightbound draait volledig om drie koene strijders die het aandurven om een dikke mist genaamd ‘The Blight’ te betreden, wetende dat er weinig vriendelijk volk zal zijn om ze welkom te heten. Maar goed, dat zorgt wel voor interessante gameplay. Er zijn maar weinig dungeon crawlers groot geworden door een hoog knuffelgehalte. Nee, net als in andere soortgelijke games in het genre moet er gemoord en geplunderd worden. Om het niet als een totale digitale onslaught te laten overkomen, mag er ook gepuzzeld worden. Weet je, de trailer hieronder maakt het allemaal een stuk duidelijker.

Mocht je er iets meer over willen horen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om eventjes naar de Devolver Digital Forkcast te luisteren, waarin de jolige luitjes van de uitgever ontwikkelaar Robin Meijer de oren van z’n kop vragen. Best een leuke podcast, maar het komt natuurlijk bij lange na niet in de buurt van de Gamersnet Podcast.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren