Gerucht dat PlayStation 5 in oktober verschijnt door Sony ontkracht

Heel even leek het erop dat we een stap dichter bij een releasedatum voor de PlayStation 5 waren, maar de geruchten omtrent een launch in oktober 2020 zijn door Sony ontkracht. Dit gerucht werd leven ingeblazen nadat een Japans rekruteringsbureau dit in de vacature had vermeld.

Uiteindelijk was het Famitsu die inlichtingen bij Sony inwon, waarbij het Japanse bedrijf aangaf dat deze informatie incorrect was en dat het rekruteringsbureau dit per abuis in de vacature had vermeld.

Intussen weten we nog steeds bar weinig van de PlayStation 5, los van de onthulde controller, de specificaties en het titelscherm voor first-party games. Microsoft is daarentegen al helemaal los gegaan. Niet alleen weten we hoe de console eruit gaat zien, maar we weten sinds de veel besproken Inside Xbox van vorige week ook al welke (exclusieve) games de console dit najaar gaat bieden.

Bij Sony lijkt het overigens ook niet lang meer te duren voordat de radiostilte wordt doorbroken. Vandaag heeft men aangekondigd dat een 18 minuten durende State of Play onderweg is, al staat deze wel in het teken van Ghost of Tsushima. Toch zou het me niet verbazen als Sony dit moment ook pakt om op het einde een bommetje te droppen en de console uit de doeken te doen. Maar goed, het kan ook zomaar zijn dat we wederom niks te zien krijgen en dat we pas in juni een onthulling gaan krijgen, iets waar de veelal betrouwbare journalist Jeffrey Grubb heilig van overtuigd is.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Zou fijn zijn, als we eens horen wanneer de console dan WEL uit gaat komen, of dat we de console eens gaan zien uberhaupt….

  2.   
    xmOhChickx's avatar

    Ik snap persoonlijk niet waarom Sony er zo moeilijk over blijkt te doen om gewoon net als Windows iets van hoe, wat en wanneer na buiten te brengen!? Nu is het voor de fans zeer onduidelijk steeds en het zijn tot nu toe (verder ik weet) meer en deels steeds maar geruchten i.p.v. echte nieuwtjes vanuit hun zelf waar wij als fan het mee moeten doen!