Creative Director Assassin’s Creed: Valhalla reageert op commotie omtrent “gameplay trailer”

Mocht het je gisteren ontgaan zijn omdat je wel andere dingen te doen had… Ubisoft heeft zich niet populair gemaakt met diens aangekondigde gameplay van Assassin’s Creed: Valhalla. Terwijl de wereld met smacht zat te wachten op daadwerkelijke gameplay, bleek de trailer grotendeels cinematic te zijn, met hier en daar een tikkeltje in-game beeldmateriaal. Ashraf Ismail – de Creative Director van de game – heeft inmiddels gereageerd op de ontstane onvrede.

Het is bijna een Ubisoft-dingetje aan het worden, maar het Franse bedrijf heeft zich wederom de woede op de hals gehaald met diens hypetrain, iets wat in het verleden veelvuldig is voorgevallen. De beloofde gameplay bleef gisteren gedurende de Inside Xbox-stream uit, iets wat overduidelijk niet tot positiviteit bij de achterban heeft geleid. Ashraf Ismail snapt het enerzijds wel, maar vraagt de fans tegelijkertijd om geduld. Het marketingtraject is nog lang, dus er is volgens hem nog tijd genoeg voor een in-depth gameplay video.

Of deze verklaring de gemoederen tot bedaren zal brengen of juist olie op het vuur vormt, ik weet het niet. Eén ding staat als een paal boven water, Ubisoft moet echt diens woorden beter leren kiezen. Belofte maakt schuld, Yves.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Ubisoft moet maar eens worden afgestraft voor dit gedrag. Kan mij nog goed voor de geest halen hoe het aandeel activion het pittig had na de trailer van Infinite Warfare (meest gedownvote op Youtube en Reddit).

  Als de gamer het niet kan… kunnen de aandeelhouders het wel 😉 Gamers kunnen wel de aandeelhouders ‘triggeren’.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Ubisoft levert altijd geweldige topgames! Gamers moeten zich gewoon niet als een stel verwende rotjochies gedragen. Er gebeuren veel ergere dingen op de wereld, misschien moet de gemiddelde gamer eens uit zijn gamingfantasie wakker worden en het nieuws volgen. Zullen ze meteen zien wat er gebeurt op de wereld. ‘Ik wil gameplay zien, NUUUU!!!!’ Ik hoor ze al janken 😀

 3.   
  Sa.'s avatar

  Het is ook wel echt de manier waarop het werd aangekondigd. In een Tweet liet Ismail een dag voor de persconferentie nog weten dat het om een teaser trailer ging, en niet een gameplay demo zoals bijvoorbeeld Origins dat kreeg.

  Het blijft jammer, al denk ik dat ik het snel kan vergeten als we een real-time demo te zien krijgen.