Beelden geannuleerde Prince of Persia-game opgedoken

Het is alweer een decennia geleden dat we met de Prince of Persia konden besturen. Op de zevende generatie consoles kwam de tot nu toe laatst verschenen Prince of Persia: The Forgotten Sands. Ubisoft houdt eer bij die titel, want de franchise is in de vergetelheid geraakt.

Nu lijkt het er echter op dat er toch een nieuwe iteratie aan zat te komen. Hoewel de trailer in 2012 is geüpload, hebben de beelden pas zeer recentelijk tractie op het wereldwijde web gekregen. In 2013 gingen er tevens geruchten rond over dit project, toen een werknemer van ontwikkelaar Ubisoft Montreal een geannuleerde Prince of Persia-game zonder titel had opgenomen op zijn LinkedIn profiel.

Toch hebben sommige onderdelen van deze geannuleerde game, welke onder de naam Prince of Persia Redemption gaat, de tand des tijds doorstaan. Zo is in de beelden een vijand te bezichtigen, welke in het recentelijke Prince of Persia crossover-evenement in For Honor te bevechten was.

Hoewel dit project inmiddels geannuleerd is, is de hoop nog altijd aanwezig op een nieuw deel in de Prince of Persia-franchise. Onlangs zou Ubisoft het domeinnaam voor Prince of Persia 6 hebben geregistreerd.

 1.   
  mmx's avatar

  Slim van Ubisoft ik hoop dat er een nieuwe prince of pers is aankomt.

 2.   
  BozeBever's avatar

  Combat zoals die voorheen zo bij Assasins creed werd gehaat. Volledig on-rails en waarschijnlijk was niets van dit ook maar gameplay. Ook een beetje uitgeschoten met het sepia-filter.

  Ondanks dat. Deze over-de-top actie kan best nog wel leuk zijn mits het naar de huidige tijd wordt getrokken! Enkel de muziek mag blijven! Die is top!

 3.   
  LightFasher's avatar

  Nu AC steeds minder over daken freerunnen is lijkt mij een nieuwe PoP en goede zet.

 4.   
  CozierMass's avatar

  WAUW! Give me this game!

 5.   
  ChielB's avatar

  De PoP reboot was best tof, al heb ik nog de mooiste herinneringen aan de Sands of Time trilogie en vooral Warrior Within.