Assassin’s Creed Valhalla komt niet naar Steam, wel naar de Epic Games Store

Ook met de launch van Assassin’s Creed Valhalla later dit jaar ziet Ubisoft af van een third-party deal met Valve. De game zal op pc namelijk strikt via Ubisofts eigen platform Uplay of via de Epic Games Store te bemachtigen zijn.

Dit is niet voor het eerst dat Ubisoft Steam de rug toekeert, al is het wel de eerste Assassin’s Creed-game welke niet verkrijgbaar zal zijn via Steam. Het Franse bedrijf heeft zich in het verleden al vaker uitgelaten over Steam’s moederbedrijf Valve, en dan vooral over het verdienmodel welke Valve hanteert. Volgens Ubi’s vice president Chris Early is de 30/70 procent verdeling die men bij Valve hanteert “onrealistisch” en komt de 12/88 procent verdeling die Epic hanteert een stuk dichter in de buurt van Ubisoft’s visie. Zolang Valve voet bij stuk houdt en 30 procent van de taart claimt, zullen we dus weinig kans hebben op een Ubi-game via Steam.

Epic blijft in ieder geval zijn best doen om wat exclusieve deals – al dan niet tijdelijke – op diens conto bij te schrijven, iets wat de uitgever al vaker wat haatreacties heeft opgeleverd. Een behoorlijke groep gamers lijkt niet gediend te zijn van dit soort streken en Epic – alsook ontwikkelaars die Epic de hand hebben geschud om een exclusieve deal te sluiten – zijn in het verleden veelvuldig publiekelijk uitgemaakt voor rotte vis. Sommige mensen vonden het zelfs noodzakelijk om doodsbedreigingen de deur uit te doen, zoals in het geval van Ooblets-gate. Nu valt er nog enigszins wat te zeggen van exclusiviteitsdeals, maar we kunnen het hopelijk wel met elkaar eens zijn dat doodsbedreigingen nooit gerechtvaardigd zijn.

Mocht je meer willen weten over Assassin’s Creed Valhalla, check dan vooral even wat Peter allemaal voor je op een rijtje heeft gezet. Zo weet je meteen waar je jezelf over kan opnaaien na dit nieuws, en of het je de moeite waard is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren