Deep Rock Galactic lanceert op 13 mei

Het heeft even mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na ruim twee jaar door het leven te zijn gegaan als Early Access-titel, is Deep Rock Galactic klaar voor het echte werk en komen dan ook met een lanceringsdatum voor het spel.

In de game speel je als dwerg samen met maximaal drie anderen om de mineraalrijke planeet Hoxxes IV te ontdekken en diens edele metalen mee terug te nemen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, de planeet zit namelijk vol met gevaarlijke monsters. Je moet dan ook goed samenwerken als een team om de mineralen voor je te winnen en het bedrijf winstgevend te houden.

Met vier verschillende klassen (Gunner, Scout, Engineer en Driller), een uitgebreid upgrade systeem en natuurlijk veel bier is er voor ieder wat wils. Mocht je nou alleen de altijd veranderende duistere dieptes van de planeet willen verkennen, is dat natuurlijk ook mogelijk. Je krijgt daarentegen niet drie andere AI-dwergen, maar één trouwe AI-robot die ook ontiegelijk veel werk voor je kan verrichten.

Deep Rock Galactic verschijnt op de Xbox One en pc, via Steam en de Microsoft Store, op 13 mei tegen een prijs van €29.99.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren