Geralt of Rivia is nooit naakt vanwege leeftijdsbeoordelaars

Als je The Witcher 3 (of eerdere delen) hebt gespeeld, heb je menig seksscène meegemaakt. Wellicht is het je daarbij opgevallen dat de titulaire Witcher, Geralt of Rivia, nooit volledig naakt is. Zelfs bij de heetste potjes batsen houdt Geralt minimaal zijn aftandse boxershorts aan. Nu is onthuld waarom Geralt nooit naakt is, maar andere personages wél in adamskostuum rondlopen.

In Duitsland (en andere landen) wordt het namelijk niet gewaardeerd als gamers naakte personages kunnen besturen. Leeftijdsbeoordelaars vinden dit niet kunnen, dus was het voor ontwikkelaar CD Projekt RED eenvoudiger om Geralt een permanente onderbroek te geven. Maar waarom mogen de vele dames dan wél in hun nakie rondlopen?

Je zou denken dat dit te maken heeft met het ontbreken van een penis en het bezitten van een discreter geslachtsdeel tussen de benen. Nou, niet dus. Het verschil zit hem erin dat je de sekspartners van Geralt niet zelf bestuurt. De eis van de beoordelingsbureaus is dat je geen naakte personages fysiek mag aansturen, want dit zou de ontwikkeling van kinderen hinderen en mogelijk zelfs gevaarlijk zijn. Zelfs het feit dat The Witcher al expliciet als 18+ wordt bestempeld, doet daar niets aan af.

Dus in de vanilla-versie van The Witcher 3 zul je het moeten doen met de scène waarin Geralt naakt (en niet direct bestuurd!) met Yennefer op een eenhoorn stapt. Ook in die scène zie je overigens alleen het achterwerk van Geralt, dus zijn mannelijkheid zul je nooit zien. Mocht je écht niet zonder Geralts zaakje kunnen, kun je op onder meer Nexus Mods en ongetwijfeld onnoemelijk veel andere websites mods vinden om je lust te bevredigen.

Het is overigens vreemd dat CD Projekt RED deze regels wél heeft moeten opvolgen, maar games als Conan Exiles (met de beruchte dong slider) en Rust (met een penis op basis van je Steam ID) lak hebben aan deze reguleringen.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  “De eis van de beoordelingsbureaus is dat je geen naakte personages fysiek mag aansturen, want dit zou de ontwikkeling van kinderen hinderen en mogelijk zelfs gevaarlijk zijn.”

  Maar mensen digitaal vermoorden, bestelen, martelen, ledematen afhakken etc. is niet schadelijk? Maar ojee als je een naakte persoon kunt besturen.

  Het grappige is dat Steam losser begint te worden en nu ook adult games toelaat op hun platform, waar je wel naakte personen kunt besturen.

  Er zit toch een 18+ tag op het spel?

 2.   
  mmx's avatar

  @DeAdSeYe: goed gezien ik ben het helemaal met jou eens.