Ubisoft kondigt Assassin’s Creed Valhalla aan

Ruim een jaar geleden had je de titel van de nieuwste iteratie uit de Assassin’s Creed-franchise al kunnen weten, mits je wist waar je precies moest zoeken. In een missie uit Tom Clancy’s The Division 2 moet je op een gegeven moment het Potomac Event Center betreden. Eenmaal binnen kun je echter een glimp opvangen van een Noorse God die een Apple of Eden vasthoudt, met daar het woord ‘Valhalla’ boven.

Na ruim een jaar wachten is de kogel dan eindelijk door de kerk. Al was daar wel wat geduld voor nodig. Na liefst zeven uren achter het beeldscherm te hebben gekluisterd hoe kunstenaar BossLogic beetje bij beetje een leeg canvas vult, weten we eindelijk wat meer van Assassin’s Creed Valhalla.

Aan de linkerkant van de prachtige canvas is de bergachtige en besneeuwde thuisland van de Vikingen te zien. Doch is dat natuurlijk niet hetgeen waar de Vikingen uiteindelijk om bekend staan. Ze varen uit, moorden steden uit, plunderen en keren vervolgens weer huiswaarts. Het is dan ook niet voor niets dat aan de rechterzijde een kasteel te zien is die voor een groot gedeelte is afgebroken en waarbij soldaten aan het vechten zijn tegen het dreigende gevaar.

Maar het belangrijkste van alles is misschien nog wel de personage in het midden. Nadat Ratonhnhaké:ton in Assassin’s Creed 3 bekend stond om diens kenmerkende tomahawk, krijgt de protagonist in Assassin’s Creed Valhalla een daadwerkelijke bijl. En jawel, je personage is een ware Viking.

De adelaar, die je trouwe compagnon is gebleven in nagenoeg iedere deel van Assassin’s Creed, maakt geen deel uit van Assassin’s Creed Valhalla. In dit deel is de rechterhand van Odin je trouwe vriend, een raaf.

Hoewel er nog geen daadwerkelijke gameplay is getoond, daar lijkt Ubisoft nog even mee te wachten, zijn er toch al bepaalde elementen bekend. De game speelt zich, als je dat nog niet doorhad, af in het Vikingtijdperk. Daarnaast heeft Shinobi602, diezelfde persoon heeft in het verleden al eerder andere zaken correct uitgelekt, onthult dat ook jij kan gaan plunderen in het spel. Hoe dat precies te werk gaat, moet echter nog blijken.

Morgenmiddag om 17:00 Nederlandse tijd onthult Ubisoft de trailer voor de game, mogelijk gaan we hier meer antwoorden krijgen op de vele nog onbeantwoorde vragen.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Hype is echt heeeeeeel real!!!

 2.   
  LightFasher's avatar

  Interessante onthulling, ik heb geïnteresseerd verschillende stukken meegekeken.

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Ubisoft mn favo producer!!! Ik hoop zoo heel erg dat je veel met je schip bezig bent zoals in black flag! En odyssey! Heerlijkkk

 4.   
  Papachico's avatar

  @Turk–Life:

  Ik denk niet dat t wordt zoals BF maar meer als in Odyssey. Tevens zal je niet veel met je schip bezig zijn denk ik. Net zoveel (weinig) als in Odyssey.