‘Horizon Zero Dawn wordt een trilogie’

Al lange tijd gaan er geruchten rond dat de Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games met een vervolg gaat komen op diens populaire Horizon Zero Dawn-game. Vorig jaar lichtte Janina Gavankar, die ook een rol heeft in de DLC The Frozen Wilds, een tipje van de sluier toen ze sprak over een sequel en plaatste Guerilla Games vandaag nog een vacature voor een Senior AI Programmer.

Een vervolg lijkt dus een kwestie van tijd te zijn. Toch ziet de toekomst na het tweede deel er ook rooskleurig uit. VGC laat namelijk weten dat zij van meerdere bronnen hebben vernomen dat Sony Interactive Entertainment groen licht heeft gegeven aan Guerilla Games om Aloys avontuur een trilogie te laten worden.

Het tweede deel zou volgens diezelfde bronnen een gigantische wereld bevatten, die een stuk groter is dan het eerste deel, welke gelijktijdig een stuk meer vrijheid geeft. Daarnaast wordt er gesproken over een co-op modus. Zo was Guerilla Games naar verluidt in eerste instantie van plan om met een voorproefje te komen, welke geheel in co-op speelbaar was, voordat het tweede deel op de markt zou verschijnen. De progressie die echter had gemaakt in dit voorschot, mocht je echter meenemen naar het Horizon Zero Dawn 2.

Horizon Zero Dawn 2 was aanvankelijk in ontwikkeling voor de PlayStation 4, maar is inmiddels opgeschoven naar diens opvolger, de PlayStation 5. Wanneer precies de daadwerkelijke aankondiging van het tweede deel gaat zijn, valt momenteel alleen nog maar over te gissen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren