Nintendo raadt tweestapsauthenticatie aan na hack-pogingen

Door de coronacrisis hebben we (bijna) allemaal veel meer tijd om te gamen, maar dit heeft ook een keerzijde: hackers hebben ook meer tijd om te hacken. De laatste tijd lijken Nintendo-accounts aantrekkelijke doelwitten voor deze snoodaarden. Volgens Eurogamer merken veel Nintendo Switch-bezitters dat kwaadwillenden proberen in te loggen op hun accounts.

De hackpogignen komen veelal uit de Verenigde Staten, China en Chili. Maar waar ze ook vandaan komen, je wilt natuurlijk niet dat hackers toegang krijgen tot je Nintendo-gegevens. Ze zouden dan immers kunnen rommelen met je cloud saves en eventuele betaalmiddelen. Een aantal getroffen mensen zegt dat er geld uit hun PayPal-account was uitgegeven aan VBucks voor Fortnite, zonder dat ze die betalingen zelf hadden gedaan.

Daarom raadt Nintendo je nu sterk aan om tweestapsverificatie te activeren op je Nintendo-account. Dit is weliswaar een flink stappenplan, maar het zorgt er wel voor dat je met een gerust hart kan slapen wat je Nintendo-gegevens betreft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren