Valve patenteert nieuwe Steam Controller

De Steam Controller werd gematigd, met verschillende dikke kortingen als gevolg. De laatste keer gebeurde dat tijdens de Steam Autumn Sale en was het apparaat (voor vijf eurootjes) in no-time uitverkocht. Later bleek dit definitief te zijn: Valve kondigde aan te stoppen met de productie.

Maar blijkbaar is Valve niet helemaal klaar met het maken van controllers: er is een patent opgedoken voor een nieuwe versie van de Steam Controller. Het nieuwe exemplaar moet verwisselbare knoppen en triggers hebben. Bij het verwisselen kan de controller volgens het patent detecteren wat voor knoppen er zijn geïnstalleerd.

Overigens zijn de afbeeldingen bij lange na geen definitief ontwerp. Het patent lijkt ernstig op de oorspronkelijke Steam Controller, maar in de toekomst kan dat helemaal op zijn kop worden gezet. Check hieronder een paar van de plaatjes uit het patent.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik mag toch hopen dat ze wat méér sjoemelen met het origineel, dan enkel een pookje of twee modulair maken. Dat stickie was ronduit het beste/betrouwbaarste wat de controller te bieden had; sleutel dan eerst aan, zeg, de onhandige vorm en goedkope knoppen/trekkers.

  Zou Valve sieren als ze nu terugkomen met een wat meer overtuigende “premium pc-controller”. Voor alles wat de Steam Controller ontzettend goed deed, werd het immers ook afgedaan door middelmatige bouwkwaliteit en overkomen van het geheel.

 2.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: helemaal mee eens.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  lelijk ding