Gears Tactics voor pc is klaar; Xbox-versie op schema voor eind 2020

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de pc-versie van Gears Tactics de gouden status heeft bereikt. Kortom, het ontwikkelen is afgerond en de game kan klaargestoomd worden voor een wereldwijde (digitale) release op 28 april. Hiermee maakt men ook een einde aan onzekerheid bij veel gamers dat Gears Tactics mogelijk uitgesteld zou worden vanwege de coronapandemie.

Ontwikkelaar The Coalition brengt met Gears Tactics een echte “pc-first experience”, zo omschrijft men het zelf. De game is volledig voor de pc ontwikkeld en geoptimaliseerd. Een versie voor de Xbox komt er ook nog aan. Deze was tot dusver echter ondergeschikt aan de pc-versie. Volgens The Coalition ligt de Xbox-versie nog steeds op schema voor een release eind 2020. Naar verwachting zal dat voor zowel de Xbox One als de Xbox Series X zijn.

Met Gears Tactics gaat de geroemde Gears of War-franchise voor het eerst een ander genre verkennen. Deze keer geen first-person shooter, maar slimme, turn-based strategy. Uiteraard nog steeds volledig in een Gears-jasje. Qua gameplay laat Gears Tactics zich volgens velen omschrijven als Gears meets XCOM.

  1.   
    mmx's avatar

    Dit is echt zo een game voor de PC,mooi dus.

  2.   
    ChielB's avatar

    Hoe graag ik ook de Xbox gebruik, een pc is echt wel veel relaxter bij dit genre. Ben heel benieuwd of deze game qua beleving en verslaving in de buurt kan komen van Xcom.