Nieuwe Gaming Trends in 2020

Het is 2020, een nieuw jaar, nieuwe kansen. Vooral voor de gamers onder ons brengt dit vele nieuwe kansen. Er komen nieuwe spelletjes op de markt, nieuwe consoles, en er staan veel nieuwe vriendschappen op de loer. Maar wat gaat er nu precies allemaal gebeuren voor ons dit jaar? Wij hebben de tijd genomen om de meest noemenswaardige nieuwkomers op een rijtje te zetten voor jou.

Nieuwe consoles

Een van de dingen waar wij ons het meest op verheugen is de release van de Xbox X en PlayStation 5. De consoles zullen allebei 4K en 120FPS ondersteunen. Dit zorgt voor een optimale gameplay met prachtige beelden. De consoles zullen ook voorzien zijn van ‘fast SSD’ wat ervoor zorgt dat het laden van spelletjes ook veel sneller zal zijn. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat je niks merkt van het laden.

Games worden opnieuw gemaakt

Het lijkt alsof we allemaal massaal terug willen gaan naar onze jeugd. Iedereen verlangt naar de spelletjes van vroeger. We begonnen met pinball en mijnenzoeker, en toen het internet kwam sprongen we over naar betrouwbare goksites en facebook spelletjes. Tegelijkertijd werden de grote, wereldberoemde spelletjes gemaakt zoals Call of Duty. Maar we moeten niet vergeten dat er ook heel veel leuke spelletjes waren op de consoles van vroeger, en dat is waar we momenteel naar terug verlangen. We kunnen dus veel remakes van deze games gaan verwachten de komende tijd.

Twitch steeds minder populair

Vele streamers zijn het niet eens met hoe Twitch zijn website reguleert. Zij vinden dat ze inconsistent handhaven en zijn het beu. De streamers stappen dan ook langzaam maar zeker over naar concurrenten. Mixer heeft al een aantal wereldberoemde streamers opgepakt, net zoals Facebook dit heeft gedaan. Het is nog maar de vraag hoeveel professionele streamers er over zullen blijven op Twitch dit jaar.

Groeiend aantal abonnementhouders

Wij gamers houden van gemak. Zolang we er niet ons huis voor uit hoeven te komen vinden we het allemaal prima. En als we dan verplicht ons huis uit moeten voor een evenement dan moeten we wel gewoon ons eigen ding kunnen doen. Daarom houden wij zo van abonnementen. Of het nu om een Xbox Game Pass gaat, Playstation Now, Uplay+, Apple Arcade, het maakt allemaal niet uit, we willen zoveel mogelijk spelletjes kunnen hebben voor zo weinig mogelijk geld. Het is dan ook te verwachten dat er in 2020 alleen maar meer abonnementen op de markt zullen verschijnen. De game industrie begint ook door te krijgen dat dit de manier is om gamers gelukkig te houden. Het aanbod moet dan natuurlijk wel blijven wisselen.

Meer mobiele spelletjes

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat er in het algemeen meer spelletjes gaan komen op de mobiel, dat wist iedereen al. De productie van spelletjes houdt nooit op. We doelen op de echt grote namen in de game industrie. Hearthstone heeft deze stap al gezet, en het succes valt niet te ontkennen. Mario Kart komt bijvoorbeeld ook als mobiele versie op de markt, maar ook gigantische online games zoals League of Legends komen binnenkort naar de mobiel. In het geval van LoL gaat het dan niet om het originele spel, maar om de Teamfight Tactics optie van het spel. Wanneer deze spellen precies uitkomen is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar je kunt je wel alvast registreren in de app stores zodat je een notificatie krijgt wanneer het eindelijk speelbaar is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren