Riot Games kondigt gesloten beta VALORANT aan

Vorig jaar onthulde Riot Games een behoorlijk grote waslijst met nieuwe projecten waar de ontwikkelaar achter League of Legends aan werkt. Toentertijd werden de titels allemaal nog afgestempeld met een bepaalde letter. Aan het begin van deze maand maakte Riot Games bekend dat de FPS ‘Project A’ voortaan door het leven gaat als VALORANT.

Vandaag heeft Riot Games nog meer nieuws in petto over VALORANT. Er is namelijk een gesloten beta op komst. Op 7 april gaat de beta beginnen, maar hoe maak ook jij kans om te mogen deelnemen aan deze beta?

Dat is eigenlijk relatief simpel. Allereerst moet je een Riot account hebben, welke je eventueel eventueel hier zou kunnen aanmaken. Daarna moet je dit account koppelen met een Twitch account. Mocht je niet over een Twitch-account beschikken, dan kan je die hier aanmaken.

Als je eenmaal alles gekoppeld hebt, heb je eigenlijk het meest arbeidsintensieve werk achter de rug. Het enige wat je nu nog moet doen is vanaf 7 april kijken naar streamers op Twitch die VALORANT aan het spelen zijn en bidden dat je een code krijgt.

Alle progressie die je maakt in deze gesloten beta gaat echter niet mee met de livegang van VALORANT. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen op eenzelfde niveau begint, maar ook omdat er her en der nog zaken aangepast kunnen worden.

Slechts de VALORANT Points, welke alleen te verkrijgen zijn tegen ‘echt’ geld, gaan mee wanneer de game verschijnt. Als bedankje krijg je echter wel twintig procent extra punten bovenop het aangekochte bedrag met de livegang van VALORANT.

De gesloten beta van VALORANT begint dus op 7 april. Wanneer de testsessie precies eindigt, heeft Riot Games niet bekendgemaakt. Wel zeggen zij dat het zo kort mogelijk gaat duren. VALORANT staat gepland om ergens in de zomer van dit jaar te verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren