Early Access Mount & Blade 2 begint een dag eerder

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Mount & Blade 2: Bannerlord werd aangekondigd. Telkens weer werd de game uitgesteld; in 2017 was er al grote vraag naar een releasedatum, maar pas enkele maanden geleden kregen we te horen dat de game dit jaar in Early Access zou verschijnen. En hoewel het coronavirus wellicht dé reden was voor nóg meer uitstel, is het omgekeerde (ietwat) waar: Mount & Blade 2 zou eigenlijk op 31 maart speelbaar worden, maar nu wordt de datum één dag naar voren gehaald.

Ontwikkelaar TaleWorlds is vanwege het coronavirus wél begonnen met thuiswerken, ongeveer twee weken geleden. De productiviteit heeft er echter duidelijk niet onder te lijden gehad. Naast de vervroegde Early Access-releasedatum is er goed nieuws voor geïnteresseerden. Tijdens de eerste twee weken is Mount & Blade 2: Bannerlord verkrijgbaar met 10 procent korting. Heb je eerdere games al in je bezit, gaat de prijs met nog eens 10 procent omlaag.

Maar vanwege het coronavirus heeft niet iedereen het financieel meer heel goed, dus doet TaleWorlds uit de doeken wat je van de Early Access-versie kunt verwachten: je krijgt toegang tot de campaign en custom battles, die alles bieden wat je van Mount & Blade gewend bent, plus een nieuw managementsysteem voor je koninkrijk. Ook krijg je de beschikking over de multiplayer-beta die al een tijdje gaande is.

Dat wil echter niet zeggen dat je al een volledige game voor je geld krijgt. Er zullen tal van bugs en balansproblemen aanwezig zijn, en ook verschillende features zullen ontbreken of uitgeschakeld zijn. Het is en blijft natuurlijk Early Access.

Mocht je dus een volledige game voor je geld willen, bijvoorbeeld omdat je krap zit vanwege het coronavirus, dan raadt TaleWorlds je van harte aan om te wachten met het kopen van Mount & Blade 2: Bannerlord.

Ben jij benieuwd naar deze game, maar wil je eerst de kijk van Gamersnet erop lezen? Laat het vooral weten in de reacties, en wij kijken wat we kunnen doen!

  1.   
    DB Ries's avatar

    Off topic. Waarom is er nooit een game gemaakt over Kick-Ass?