Epic Games Publishing in het leven geroepen; kondigt samenwerking Remedy Entertainment aan

De makers van onder andere Fortnite, Epic Games, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij games zullen gaan publiceren voor verschillende studio’s, welke onder de naam Epic Games Publishing door het leven gaat.

Epic Games Publishing probeert, naar eigen zeggen, het anders te doen dan andere bedrijven. Zij hebben de insteek om de ontwikkelaar voorop te zetten. Dit doen zij dan ook met behulp van drie verschillende condities.

Allereerst blijven de ontwikkelaars volledig onafhankelijk als het gaat om creatieve vrijheid en eigendom als het gaat om een game. Daarnaast draait Epic Game Publishing op voor alle kosten die de ontwikkelaar maakt, van salarissen tot marketing. Als laatste beschikt Epic Games Publishing over een 50/50 winstverdeling. Wanneer alle kosten uiteindelijk terugverdiend zijn, krijgen de ontwikkelaars minimaal 50% van de totale winst.

Met de aankondiging maakt Tim Sweeney, de oprichter en CEO van Epic Games bekend dat zij liefst drie verschillende studio’s met de Epic Games Publishing heeft weten te verbinden. gen DESIGN (The Last Guardian), Playdead (Inside en Limbo) en Remedy Entertainment (Control, Quantum Break en Alan Wake) vallen vanaf nu allemaal onder Epic Games Publishing.

Wanneer de eerste projecten onder Epic Games Publishing precies uit de doeken zullen worden gedaan, blijft voor nu nog onduidelijk. Wel gaan er geruchten rond dat Remedy Entertainment momenteel bezig is met een AAA multi-platform game en een game van kleiner formaat, welke vanaf heden dag ook vallen onder Epic Games Publishing.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren