Mod maakt Half-Life: Alyx speelbaar zonder VR

Ein-de-lijk is er deze week weer een Half-Life-game verschenen, met de subtitel Alyx. Echter, omdat de game exclusief voor VR-headsets op pc is verschenen, kunnen niet bijster veel mensen de game spelen. Maar er is hoop: de mod-community is hard aan het werk om de VR uit Alyx te slopen, zodat de game ook op je normale beeldscherm draait.

Gisteren zei Robin Walker van Valve nog dat hij uitkeek naar het werk van mensen om de VR-eis uit Alyx te halen, dus we wisten al dat het uiteindelijk (hoogstwaarschijnlijk) zou gebeuren. Het leek echter nog wel even te gaan duren, maar inmiddels lijkt het al redelijk dichtbij te komen. In onderstaande Twitch-clip is te zien hoe dataminer (en oprichter van Valve News Report) Tyler McVicker al vrij kan bewegen in de game, en dat zonder VR-headset op zijn hoofd. Even later weet McVicker ook de handen van Alyx tevoorschijn te toveren middels het console-commando “vr_enable_fake_vr_test”.

Het werkt allemaal nog niet heel soepel, maar vooral het bestaan van dat console command doet vermoeden dat er al tools in de code zitten om het spel zonder VR-headset speelbaar te maken. Dit zou enorm veel werk schelen voor mod-makers.

Overigens zegt McVicker dat een port van Half-Life: Alyx naar traditionele pc’s hoogstwaarschijnlijk een teleurstellende ervaring zal zijn ten opzichte van het VR-origineel. Wel is het natuurlijk een veelbelovende ontwikkeling voor mensen die het geld niet kunnen of willen besteden aan VR, zeker als ze het alleen voor Alyx zouden gebruiken.

Zou jij Half-Life: Alyx in afgeslankte vorm willen spelen, of zou je liever de volledige VR-ervaring krijgen? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Heccer's avatar

    Ik doe liever VR want dat bevalt me goed!