Nieuwste Rainbow Six Siege event gelekt; staat in teken van gangsters

Het is een vaker voorkomend fenomeen; het uitlekken van nieuwe content voor Rainbow Six Siege. Fervent lekker Roly Noly, wie in het verleden ook al zaken als het Halloween evenement en verschillende operators heeft doen uitlekken, heeft in de data van Rainbow Six Siege een nieuw evenement gevonden die de codenaam ‘Gang Destruction’ draagt.

In een speciale modus genaamd Stolen Goods nemen, zoals je wellicht had verwacht, vijf spelers het op tegen vijf andere spelers. Het doel is ditmaal niet om een gijzelaar te redden, bommen te ontmantelen of een ruimte veiligstellen, in Stolen Goods is de taak aan het aanvallende team om drie van de vijf kluizen te kraken.

De map die hiervoor is gekozen, is de oude variant van Hereford Base. Je krijgt echter niet volledig de oude Hereford Base voorgeschoteld, de map is namelijk compleet aangepast naar een oude fabriek. De layout van de map is vooralsnog hetzelfde gebleven.

Net als bij de Road to Six Invitational event is er deze keer ook weer een korte animatie op het begin aanwezig. Nu rijdt het aanvallende team, onder leiding van Hibana en Maverick, naar Hereford Base toe om de aanval op het vijandelijke team in te zetten. Waar je bij het RTSI-event nog kon zien welke aanvallende operators waren gekozen, lijkt Ubisoft geleerd te hebben van deze kleine fout.

De Stolen Goods-modus werkt alleen iets anders dan alle andere modi. Allereerst krijgt iedereen alleen de beschikking over een shotgun. Daarnaast, zoals zojuist ook al even was vermeld, moet je drie van de vijf beschikbare kluizen kraken. Daar blijft het echter niet bij.

De breekbare vloeren werken nu als een luik en kunnen compleet kapot geschoten worden. Hierdoor zou je bijvoorbeeld van de bovenste vloer helemaal door kunnen vallen naar de eerste vloer, al resulteert dat natuurlijk al heel snel in je eigen dood. Ook vallen kluizen naar beneden wanneer de vloer daaronder kapot is gemaakt. Je zou de vijand dus kunnen verrassen en de kluis helemaal naar beneden halen om hem vervolgens daar te kraken.

Het evenement staat natuurlijk geheel in het teken van gangsters, iets dat je niet kan doen zonder ook daadwerkelijk gangsters in het spel te hebben. Daarom krijgen sommige operators dan ook een speciale skin om het net wat echter te laten aanvoelen. De operators die zo’n skin krijgen zijn Amaru, Echo, Fuze, Gridlock, Hibana, Kaid, Maestro, Maverick, Wamai en Warden. Of deze skins alleen beschikbaar zijn in de modi zelf, te ontgrendelen zijn door middel van alpha packs of beschikbaar worden gemaakt in de volgende battle pass, is niet duidelijk.

Wanneer het evenement precies van start gaat, is nog de vraag. Waarschijnlijk komt dit event het volgende seizoen, zeker gezien pas de Golden Gun mini-event is gehouden in Rainbow Six Siege. Houd Gamersnet dus goed in de gaten voor het laatste nieuws omtrent ‘Gang Destruction’.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren