Gamersnet Podcast #96: Tom, Salim en Peter over de nieuwe wereld

Deze week schuiven Salim, Tom en Peter op afstand aan om de laatste nieuws rondom games te bespreken. Natuurlijk gamen we meer omdat we thuis vast zitten, onder andere Warzone en Red Dead Online. Ook komt Animal Crossing en Ori and the Will of the Wisps langs.

Daarnaast bespreken we de presentatie van Sony over de PlayStation 5 en de specificaties van de Xbox One Series X. Bovenal zijn we gewoon heel erg blij dat we elkaar weer kunnen spreken.!

Het is weer een mooie dag voor een nieuwe Gamersnet Podcast!

Volg de Gamersnet Podcast ook op Spotify, iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende aflevering wel aan voor jouw onderwerp en/of vragen!

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Hoe kan je zeggen dat de ps5 wordt uitgesteld als ze pas nog tijdens de presentatie nogmaals hebben bevestigt dat hij zomer 2020 uitkomt.

  Als ze dit midden in de pandemie nog eens bevestigen kan er nu nog weinig misgaan lijkt mij.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  En wat betreft de meningsverschil tussen Tom en Peter. Ben het eens met Tom, ik vind het wel fijn als ik een keuze krijg tussen verschillende versies. Ik kies wel altijd de duurste maar dat terzijde. 😀

 3.   
  ChielB's avatar

  Ik denk dat ze momenteel er vooral alles aan doen om investeerders en aandeelhouders niet ongeruster te maken dan nodig. Alles zal ook voor zulke grote lanceringen pas over een tijdje concreet besloten worden wat haalbaar is. Logistiek, distributies, marketing… Alles moet wel goed draaien willen ze iets groots op de markt brengen.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Voor zover ik me kan heugen, heeft ook niemand binnen Sony ooit “zomer 2020” aangekaart als officieel releasekader. Zou het vanuit hun al helemáál knap vinden als “Holiday 2020” nog haalbaar is, want voor zover bij het volk bekend is, lijkt het erop dat Sony nog niet eens weet (of wil laten weten) hoe het apparaat eruitziet.

  En dat is dan nog los van het feit dat een pandemie inderdaad mondiale productie verlamt, al zal dat net zo hard gevoeld worden bij Microsoft.

 5.   
  Sa.'s avatar

  @Turk–Life:

  Eens, keuze is inderdaad relaxed. Het gaat mij meer om de volgorde. Je kondigt deze console aan als dé nieuwe Xbox, de Xbox die waar men al jaren op wacht. Mét SSD en ziek goede specificaties. Ik denk gewoon dat het gros van de gamers dit ziet als de nieuwe “standaard” console, en een standaard console kost €400.

  Nu snap ik ook wel, dat deze specificaties misschien wel veel te goed zijn voor €400, maar niet iedereen heeft er genoeg verstand van om dat te zien.

  Keuze is chill, maar je moet als Microsoft ook echt de verwachtingen op de juiste manier managen.

  Kijk naar de Xbox One, niemand zat te wachten op een kinect, maar MS vond het nodig om hem te bundelen, die €100 extra heeft ze (mede) de nek omgedraait.

  Nu zullen ze met deze generatie het “budget” model hoogstwaarschijnlijk tegelijk met de Series X releasen, maar ik snap niet dat je het B-model niet ook nu al aankondigd. Op die manier is men in ieder geval op de hoogte dat de Series X het luxere, en dus ook duurdere, model is.

 6.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Hoe bedoel je geen officieel releasedatum? Waarom schrijven alle gamesites dat dan? En ik heb tijdens de presentatie van laatst weer 2020 summer horen vallen. Maar nu begin ik te twijfelen aan mezelf 😀 Niemand hier die dat kan bevestigen?

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Als volgens jou “alle gamesites” het schrijven, is het niet aan iemand anders om een bron erbij te halen. Zou toch niet zo moeilijk moeten zijn, als ze allemaal hetzelfde zeggen.

 8.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Is dit de toon die jullie gebruiken tegen jullie gebruikers? Geen wonder dat er hier zo weinig mensen zitten op t forum en dat jullie bijna failliet gingen. Achterlijke idioot.

 9.   
  segin's avatar

  Wat een heerlijke aflevering was dit weer. Lekker lang, vol humor en geweldige dynamiek met z’n drieën. Echt vaker doen aub!

  Ben benieuwd naar die afleveringen over franchises!

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Het spijt me zeer, maar ik zie niet helemaal in waar mijn toon de fout in schoot? Ik zeg alleen maar dat je claim niet heel veel waard is zonder bronnen — dus ik vraag naar de bronnen. Vind ik niet anders dan normaal.

  Ik bedoel, ik was in ieder geval niet degene die ineens de ander uitscheldt. Dan heb je ook niet heel veel recht om de ander op zijn/haar toon aan te spreken, als ik eerlijk ben.

 11.   
  RLXTR's avatar

  Top podcast weer hoor!