Update: Releasedatum Xbox Series X onthuld

Nadat twee dagen geleden Microsoft al kwam met een behoorlijk lijstje aan technische specificaties voor de Xbox Series X en de nieuwste controller, doet Xbox daar vandaag nog een extra schepje bij op.

Door het uitstel van de Game Developers Conference, geeft Xbox vandaag een speciale livestream over Project xCloud maar ook de Xbox Series X. Hoewel de werkelijke releasedatum nog niet is voorbijgekomen in deze panel, heeft een update aan de website van de nieuwste Xbox de releasedatum vroegtijdig uit de doeken gedaan.

Helemaal aan de onderkant van de pagina is namelijk niet meer ‘Coming Holiday 2020’ te zien, zoals voorheen het geval was, nu staat er echter ‘Coming Thanksgiving 2020’. Dit betekent simpelweg dat de Xbox Series X verschijnt op 26 november 2020. De release van deze next-gen console lijkt dus nog niet beïnvloed te worden door het coronavirus.

Of de Xbox Series X ook daadwerkelijk op 26 november 2020 in Nederland en België staat te verschijnen, moet allemaal nog blijken. Zo verscheen de Xbox One oorspronkelijk op 22 november 2013, terwijl de console pas op 5 september 2014 naar Nederland en België kwam. Krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Update 2: Inmiddels is de release op de website van de Xbox Series X ook weer aangepast naar ‘Coming Holiday 2020’, toch is de ‘fout’ nog te bewonderen middels de Wayback Machine.

Update 1: Geoff Keighley heeft van bronnen gehoord dat de releasedatum van de Xbox Series X vooralsnog ongewijzigd ‘Holiday 2020’ is en er vandaag geen officiele aankondiging gaat komen over de releasedatum. Hetgeen dat op de site stond zou een fout zijn, aldus Keighley.

 1.   
  mmx's avatar

  Dat is mooi voor de xbox fans.Eindelijk een datum.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Lijkt me aannemelijk dat ze gewoon 26 november als releasedatum voor ogen hadden en daarvoor placeholders klaar hadden staan. Die gingen per ongeluk live, terwijl de datum nu mogelijk niet meer haalbaar is wegens de pandemie.

  Wel goed om te weten dat ze dus wel dat feestdagendoel voor ogen blijven houden. Zou knap zijn als ze ondanks alles alsnóg dit jaar (succesvol) kunnen lanceren.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Zou knap zijn, maar denk dat Corona er alsnog een stokje voor gaat steken. Die fabrieken moeten straks overuren draaien om het te halen. Nou zijn ze in China wel wat gewend met onmenselijke werkzaamheden, maar denk dat dit zelfs te ver zou gaan 😛

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @fantasyfreak: Daarom valt het ook op dat ze juist nu die Holiday 2020 blijven benadrukken. Lijkt me zo onderhand allang niet meer haalbaar, maar goed; zo is de communicatie nu dus.

  Mochten ze dat daadwerkelijk kunnen flikken en PlayStation bijvoorbeeld niet, dan wordt het wel een hele interessante arms race…