Geen Team of the Week in FIFA 20 door coronavirus

Het is misschien al vaker gezegd, maar het coronavirus houdt Nederland nog altijd in z’n greep. Het Europees Kampioenschap voetbal is al met een jaar uitgesteld en de voetbalcompetities liggen vooralsnog ook stil. Omdat er niet gespeeld is, is er deze week dan ook geen Team of the Week (TOTW) beschikbaar in FIFA 20. Toch heeft Electronic Arts een andere oplossing gevonden om dit lege gat weer op te vullen.

Electronic Arts heeft bekendgemaakt om te komen met de zogenaamde TOTW Moments. Deze speciale kaarten zijn gericht op eerdere momenten in eenzelfde week, maar dan uit een geheel ander jaar.

Deze week krijgt Kyle Walker bijvoorbeeld een TOTW Moments-kaart vanwege zijn spel in 2018. De rating is echter niet hetzelfde als die uit 2018, zijn statistieken in FIFA 20 liggen namelijk hoger dan in FIFA 18. Hij krijgt dan ook een boost op zijn statistieken in FIFA 20. Zo ontvangt hij niet een 86 overall rating, zoals in FIFA 18, maar een 87 overall rating.

Om ervoor te zorgen dat het toch wat anders aanvoelt dan de normale TOTW, zien de kaarten van TOTW Moments er dan ook anders uit. Deze TOTW Moments komen iedere week in plaats van de oorspronkelijke Team of the Week, tot de voetbalcompetities weer worden hervat.

De eerste lading aan Team of the Week Moments kaarten, waar ook Nederlander Matthijs de Ligt in is opgenomen, is vanaf vanavond 19:00 Nederlandse tijd in FIFA 20 beschikbaar. De Nintendo Switch-versie van FIFA 20 krijgt deze nieuwe kaarten echter niet, daar blijft voorlopig het Team of the Week van week 26 beschikbaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren