Game Mania brengt Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal eerder uit vanwege coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland nog altijd in z’n greep en waarschijnlijk ook nog voor een behoorlijke periode, aldus minister-president Mark Rutte gisteren in zijn toespraak. Nadat eerder al de horeca verplicht waren gesteld door de staat om de deuren te sluiten, kiezen vele andere winkels er nu ook voor om dit vrijwillig te doen. Waaronder Game Mania.

In een bericht laten zij weten dat het besluit is genomen om donderdag 19 maart al hun filialen te sluiten, om zo verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit zou betekenen dat de winkelketens van Game Mania niet open zijn op de releasedatum van Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal.

In plaats van het uitbrengen van deze twee games op 20 maart, heeft Game Mania ervoor gekozen Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal twee dagen eerder te verkopen. Vanaf 18 maart zijn de games te verkrijgen in de fysieke winkel en webwinkel.

Het is nog niet bekend of andere winkels Doom Eternal en Animal Crossing: New Horizons ook eerder ter verkoop aanbieden.

 1.   
  Patrick Meurs's avatar

  Ik heb geïnformeerd bij Bol.com, maar daar heeft men vooralsnog geen plannen om de uitlevering te bespoedigen. Een servicemedewerker wist mij te vertellen dat de productmanager hierover zal worden ingelicht en dat het twee werkdagen kan duren voor daar uitsluitsel over kan worden gegeven.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hoor ook aan alle kanten dat Naughty Dogs game The Last of Us Part 2 ook een vertraging op kan lopen door het virus. :/

 3.   
  Sander Klijn's avatar

  @DutchGamer-W-: Helaas geldt dit niet alleen voor The Last of Us Part 2. Nagenoeg elke game die na de maand april gepland staat om te verschijnen, gaat mogelijk een vertraging oplopen.