Het Grote “Hoe kom ik de COVID-19 quarantainetijd door”-artikel

Of we het nu leuk vinden of niet, ook wij als Nederlanders hebben te maken met het COVID-19 virus en alle drastische sociale maatregelen die deze pandemie met zich meebrengt. Alles is op slot gemieterd en dat is allemaal supervervelend natuurlijk. Even naar de shop om een blowtje te scoren is voorlopig passé, een beetje jetsers gluren in de tietenbar kunnen we voorlopig ook vergeten en naar de kroeg om een goudgele rakker achter je huig te kantelen kan ook al niet meer. Tot overmaat van ramp zijn er ook nog een hoop randdebielen die je lokale super helemaal hebben leeg getrokken, dus zoiets triviaals als boodschappen doen is ook ineens een bron van frustratie geworden.

Het haalt in ieder geval de lol flink uit het dagelijks leven voor velen, en laat dat nou iets zijn waar wij bij Gamersnet iets aan willen doen. Want hoe kut het ook allemaal is, er zijn enkele alternatieven op deze bezigheden die je zo goed als verplichte quarantaine-situatie een tikkeltje draaglijker maken. Het mag dan misschien niet helemaal ‘the real deal’ zijn, maar het is iets, dus doe er vooral je voordeel mee.

Een super supermarkt-alternatief

Laten we beginnen met boodschappen doen, iets wat voorheen de normaalste zaak van de wereld was, maar wat door het Coronavirus ineens een soort van een scavenger hunt is geworden. Om een of andere dubieuze reden wil iedereen zijn voorraadkast vol kaklint frotten en een sappig stukje vlees lijkt ook ineens een luxeproduct te zijn geworden. Wat ooit een relaxte bezigheid was, is ontaard in een gruwelijk irritante bezigheid waarbij de term ‘survival of the quickest’ ineens relevant is geworden.

Gelukkig weet ontwikkelaar Billy Goat Entertainment weer een beetje lol in het concept van boodschappen doen te stoppen met Supermarket Shriek. Je krijgt er je voorraadkast misschien niet mee gevuld, maar deze hilarische game laat je wel terreur zaaien met een boodschappenkarretje, iets wat je in je lokale buurtsuper ook al niet mag. Dus, wil je jouw COVID-19 shopping-frustraties botvieren op een manier die maatschappelijk geaccepteerd wordt, dan zou je deze game – die je met een Game Pass-abbo zelfs voor nop kan scoren – eens in overweging kunnen nemen.

Virtueel dronkenschap is ook leuk

Maar goed, je boodschappen zijn dus soort van ingeslagen of je hebt Thuisbezorgd.nl je prak maar laten bezorgen en je bent wel toe aan een alcoholische versnapering in een minder huiselijke setting. Voorheen kon je lekker doorzakken in je favoriete kroeg, maar ook aan deze optie is sinds dit weekend abrupt een einde gekomen. Je kunt overwegen om het thuis flink op een tanken te zetten – mits de super nog wat te zuipen in het rek had staan – maar toch is dat anders. Jij weet dat en ik weet dat. Je wilt gewoon van de kaart raken met soortgenoten en gezamenlijk als broeders foute beslissingen maken waar je later nooit meer over praat.

Gelukkig zijn er genoeg games waar je nog ouderwets een zuipschuur kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2, waar je in menig saloon jezelf vol kunt laten lopen met sterke drank tot je de Lieve Heer voor een doedelzak aanziet. Groot voordeel daarvan is ook nog eens dat je de vervelende kater achteraf niet hoeft te ervaren en dat je ook geen gezeik krijgt omdat je de kussensloop hebt geruïneerd met je maagzuur-pizzatoppingmix. Win-win als je het mij vraagt.

Neem je ook genoegen met pixeltiet’n?

Dus, de kroeg is al geregeld, maar wat nou als je wel eens zin had om een heerlijk vunzig naar blote kwarktassen te kijken. Nu alle nachtclubs de deur op de knip hebben zitten, wordt het toch wel lastig om op een legale manier de voyeur uit te hangen. Uiteraard zijn er genoeg websites waar je alsnog dikke gevels kunt begluren, maar als je in een onbezonnen bui vergeet om incognito te browsen, loop je ook weer het risico op een ongemakkelijk gesprek met een familielid. Het valt allemaal niet mee, het leven van een tettenfan.

Toch is er hoop, geheel gefaciliteerd door Rockstar Games. De striptent in GTA V is namelijk nooit dicht en er lopen genoeg dames rond die hun koplampen wel even aan je willen tonen, mits je bereid bent om daar digitale pegels voor te schuiven. Zolang je met je klauwen van die grieten afblijft, doet de baas niet moeilijk en zodra je de game afsluit is ook elk stukje bewijs van je hitsige bui pleite. Mocht je nog met een superoude pc opgescheept zitten en geen geld hebben voor een current-gen console omdat je al je geld in iemands slip of bh hebt gefrommeld, dan zul je genoegen moeten nemen met Duke Nukem 3D, waarin je wat vierkante tieten kunt bekijken. Gebruik vooral je fantasie in dat geval.

Het zijn de digitale dealerdagen!

Anyhoe, je hebt je super kunnen terroriseren, jezelf virtueel lam mogen zuipen en je hebt ongegeneerd voorbipsen en soepuiers kunnen loeren. Dan zou je wellicht je avond lekker relaxed willen afsluiten met een roesje. Maar ja, de shop is dicht en van die straatdealer die je heel de tijd jonko probeert te verpatsen weet je ook niet of diens reputatie een beetje legit is. Maar ja, je wilt nu eenmaal onder invloed raken van wat geestverruimende middelen. Wat moet je nou?

Ik zeg Far Cry, en het maakt eigenlijk niet eens zo veel uit welk deel je opstart. Vrijwel elke iteratie van de open wereld shooter laat je wel in contact komen met plantaardige stimuli die gruwelijk met je perceptievermogen fokken. Ben je meer van het hardere spul, dan kun je vast je digitale fix krijgen in GTA V. Gaat dat nog niet ver genoeg, dan heeft je digitale dealer genaamd Devolver Digital een dikke dosis Necro voor je middels de brawler Mother Russia Bleeds, waarin je de drugs letterlijk uit andermans aderen trekt om deze daarna keihard in je eigen nek te pompen.

En zo zie je het maar weer, het leven kan nog best uitdagend zijn vanuit je huiskamer. Dat het RIVD en meneer Rutte de boel hebben platgelegd hoeft nog niet te betekenen dat je niet meer deel kan nemen aan wat geneugten van het leven. Wat hebben wij gamers het dan toch goed zeg.

Nee, maar nu even serieus. Lieve lezers… zorg goed voor jezelf en een ander. Gebruik je verstand en doe geen domme dingen “omdat het allemaal wel zal loslopen”. Al die maatregelen lijken wellicht wat klote, maar ook deze zijn maar tijdelijk. Neem anders de tijd om je backlog weg te werken, waarvan ik zeker weet dat sommigen die hebben. Ben gezond, blijf gezond!

 1.   
  ChielB's avatar

  Mooie wijze woorden en uiteraard moeten we ondanks alles met elkaar ook de leuke dingen blijven doen. Groot voordeel dat een aantal fijne hobby’s heerlijk vanuit de huiskamer op de bank gedaan kunnen worden. 🙂

  En voor wie niet naar school mag: start nog eens Bully op! Zo kan je toch nog wat wijze (levens)lessen volgen. 😉

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @ChielB: goeie toevoeging!

 3.   
  Zorroberner's avatar

  Leuk artikel in deze vreemde tijden. Misschien een idee om een serie artikelen te starten rondom games om te spelen in deze periode. Los van het thema. Maar echte aanraders zoals oude klassiekers etc. Alles om de mensen weer een beetje blij te maken. Met videogames heb je een heerlijk medium om thuis deze periode door te komen. Helemaal eens met Bully wat een prachtgame is dat.

  Eigen aanraders in deze tijden: Mass Effect Trilogie (Specifieke missie, Recruiting the Professor in Mass Effect 2).

 4.   
  DB Ries's avatar

  Na een heftig weekje thuiswerken pak i dit weekend the witcher 3 weer op hoewel Fallout 3 altijd blijft kriebelen.