Nintendo en LEGO doen LEGO Super Mario-sets uit de doeken

Het zat er al een paar dagen aan te komen, maar vandaag is de samenwerking tussen LEGO en Nintendo officieel uit de doeken gedaan. Super Mario-gethematiseerde LEGO-sets worden een feit; en een eerste “trailer” maakt al veel duidelijk over de insteek van het speelgoed…

Aan de hand van de officiële onthullingsvideo (voorzien van een link naar bijbehorende LEGO Super Mario webpagina) zien we wat de samenwerking inhoudt. Het gaat hier om speelgoedpakketten waarin je niet alleen Super Mario-scenario’s na kan bouwen, maar ook interactief kan spelen met een LEGO-Mario.

De titulaire Super Mario blijkt een Bluetooth-apparaatje met minuscule schermpjes en een luidsprekertje te zijn, die reageren op verschillende handelingen. Een zelfgebouwde buis kan “levels” starten, terwijl springen op koddige vijanden punten uitdeelt en iconische geluidsamples afspeelt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wa-hoooo, here we go! 🙌 #LEGOSuperMario

Een bericht gedeeld door Nintendo Nederland (@nintendonl) op

De interactieve twist aan standaard LEGO maakt het dat de Super Mario-sets zich daadwerkelijk als een eigen spelletje opzetten. Onduidelijk is echter nog in hoeveel verschillende LEGO-pakketten dat spel (en bouwmateriaal) wordt opgedeeld, laat staan hoeveel die vervolgens moeten kosten.

Wel maakt de video duidelijk dat het hier überhaupt een vertoning (en daarmee het bestaan) van meerdere sets betreft.

Mogelijk spelen die op elkaar in zoals destijds ook het geval was met Nintendo Labo — denk bundelende basispakketten plus uitbreidingen — welke grofweg dezelfde doelgroep aan lijkt te spreken.

Wanneer de verschillende LEGO Super Mario-sets precies in de schappen moet verschijnen, is vooralsnog onbekend. De officiële website vermeldt dat het “bijna LEGO Super Mario tijd” is, met een verwachte verschijning later dit jaar. Daarover hoor je op zijn tijd absoluut meer, uiteraard ook hier op Gamersnet.

Zie jij jezelf al koddige levels bouwen en er met de blokken-Mario doorheen stuiteren? Wij zijn uiteraard benieuwd naar jouw mening over deze (eerste blik op) LEGO Super Mario…

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vind het wel grappig .Deze samenwerking kan best een succes worden.