Frictional Games bezorgt ons weer slapeloosheid met Amnesia: Rebirth

Een direct vervolg op de horrorgame Amnesia: The Dark Descent uit 2010 is onderweg en komt sneller dan we hadden kunnen dromen, voor zover dat nog lukte. Met Amnesia: Rebirth keren we deze herfst weer terug naar een wereld waar nachtmerries gemaakt worden.

Ontwikkelaar Frictional Games heeft de wereld hiervan op de hoogte gebracht door middel van een trailer, waarin het team vast en zeker weer wat wonden openrijt bij mensen die al trauma’s hebben overgehouden aan The Dark Descent. Omdat wij denken dat je vast wel oud en wijs genoeg bent om voor jezelf te bepalen of je hier klaar voor bent, droppen we de desbetreffende trailer even hieronder.

Met Rebirth komt er (gelukkig) een einde aan de dry spell van Frictional Games, waarvan we sinds 2015 geen nightmare fuel meer hebben ontvangen. Toen was het overigens SOMA – het onderwater-drama dat van BioShock nog een zoet verhaaltje maakte – dat zorgde voor een afname in interesse voor het halen van een duikbrevet.

Afijn, met Amnesia: Rebirth staat on dus ook weer genoeg verontrustends te wachten gezien we deze keer door de ogen van protagonist Tasi Trainon mogen meegluren naar “a harrowing journey through devastation and despair, personal terror and pain, while exploring the limits of human resilience”, aldus de ontwikkelaar zelf.

Klinkt gezellig als je het mij vraagt. Amnesia: Rebirth gaat deze herfst op de pc en PlayStation 4 mensen van onprettige virtuele taferelen voorzien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren