Onaangekondigde Star Wars-game Project Maverick duikt op

De wond van de annulering van de nooit aangekondigde spin-off van Battlefront is nog vers, maar sinds vandaag is er weer een sprankje hoop. Dankzij een fout van de Europese PlayStation Store is er een nieuwe, onaangekondigde Star Wars-game boven komen drijven. Het gaat om een game die de naam Project Maverick draagt.

De bot van het Twitter-account PSNrelease post automatisch alle updates en toevoegingen van PSN op het account. Door deze slimme bot kwam aan het licht dat er een onaangekondigde Star Wars-titel is toegevoegd. Alhoewel de tekst enkel spreekt over de game “Maverick”, zegt het bijbehorende artwork dat het gaat om Star Wars: Project Maverick.

Ondertussen is het artwork al flink ontleed door de experts. Omdat er een Imperial Star Destroyer en een handjevol X-Wing Starfighters op de afbeelding staan, zou het kunnen dat de game zich afspeelt rond de eerste Star Wars trilogie. Wanneer we meer inhoudelijke info over de game hebben lees je dat natuurlijk als eerste bij ons.

 1.   
  mmx's avatar

  Dit hou ik in de gaten .

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  Space battles. Geef me space battles. In VR zou helemaal fijntjes zijn.

 3.   
  Anoniem-666560762's avatar
 4.   
  Sander Klijn's avatar

  @Patrick Meurs: Zou best nog wel eens kunnen. Helemaal gezien deze, door EA Motive ontwikkelde titel, niet van hetzelfde kaliber als Star Wars Jedi Fallen Order is.

 5.   
  tijn80's avatar

  @Sander Klijn:
  Hoe weet je dat dit een EA-game is?

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tijn80: EA is vooralsnog de enige die een deal heeft met Disney voor de Star Wars-licentie. Dat contract loopt sowieso nog een paar jaar door, dus lijkt me sterk dat andere uitgevers nu een cease and desist (en de gevolgen daarvan) op willen zoeken.

  Met Motive zou ik sowieso uitgaan van een race- of space-spel. Laatste paar projecten waar zij aan gewerkt hebben, hadden daar ook al veel mee te maken (zie de VR-missie van Star Wars: Battlefront), naast het feit dat veel Criterion-volk daar nu zit.