Death Stranding verschijnt in juni op pc; komt met nieuwe features

Waar Death Stranding in eerste instantie nog diende als een PlayStation 4 only-titel, werd dat al gauw aangepast met de bekendmaking dat de game van Kojima Productions richting de pc zou gaan.

Hoewel voor lange tijd onduidelijk zou zijn wanneer de game zou verschijnen, heeft uitgever 505 Games nu uit de doeken gedaan dat Death Stranding gaat verschijnen op Steam en in de Epic Games Store op 2 juni.

Deze port biedt ook gelegenheid om met nieuwe features te komen. De welbekende Photo Mode maakt dan ook een intrede in Death Stranding. Gezien de game nu ook op de pc verschijnt, die vaak net wat sterker is dan een PlayStation 4, krijgt Death Stranding dan ook een hogere frame rate cap, net als de ondersteuning voor Ultrawide-monitoren.

Middels deze onthulling wordt ook meteen bekendgemaakt dat Death Stranding een samenwerking aangaat met Half-Life. Wat dit precies gaat brengen, is nog onduidelijk. Wel is in de trailer te zien dat Sam een hoed in de vorm van een Headcrab krijgt.

 1.   
  Anoniem-291456540's avatar

  komt niet op pc….

 2.   
  Bram_M99's avatar

  @Anoniem-291456540: Heb je het artikel gelezen?

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Inb4 boze downies gaan zeiken dat dit een exclusive had moeten blijven

 4.   
  Anoniem-1968140914's avatar

  ik vind dit echt een fucking naaistreek van Konami. Eerst mensen een ps4 laten kopen en vervolgens een uitgebreidere editie op de pc doen zodat je die ook moet kopen. ik pleit voor een boycot!

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Okay, dat duurde niet lang…

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  @Anoniem-291456540:

  Oooh really: https://store.steampowered.com/app/1190460/Death_Stranding/

  Want volgens mij staat ‘ie er gewoon 😉

 7.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Anoniem-1968140914: konami heeft er niks mee van doen. Het is Kojima die verantwoordelijk is voor DS, en laten die twee nu totaal niets meer met elkaar te maken hebben sinds hun beef na MGS5. (Tenzij de nieuwe geruchten omtrent een Kojima-made Silent Hill kloppen)

 8.   
  Anoniem-1030373316's avatar

  Ik vind dit een mooi gebaar om de game aan het groter publiek tentoon te stellen. Als intelectueel heb ik enorm veel waardering voor de diepere lagen die Kojima’s games herbergen. Het is te hopen dat de hardcore PC gamers ook diepgaand genoeg zijn en er van kunnen genieten.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Anoniem-1030373316: Dit heb ik ook heel erg met Rick & Morty, maar helaas zijn er ook een hoop minderwaardigen die het puur zien als een “grappige cartoon om de tijd mee te doden”. Ik moet vaak schaterlachen als ik denk aan hoeveel cruciale filosofische concepten deze mensen mislopen. Ik vrees dat dit ook zal gebeuren met dit absolute MEESTERWERK van Kojima.