Riot Games onthult First Person Shooter VALORANT; verschijnt deze zomer

Waar vorige week al de naam van Project Ares was uitgelekt en vandaag ook nog eens een achttal aan screenshots, heeft Riot Games zojuist officieel het nieuwe spel VALORANT onthult.

VALORANT is een competitieve 5 tegen 5 op karakter-gebaseerde tactische shooter, het is ook wel ietwat vergelijkbaar met Counter Strike: Global Offensive en Overwatch. Toch is er één dingetje heel anders in VALORANT, je creativiteit is namelijk je grootste wapen.

Wat overigens niet wil zeggen dat er geen wapens beschikbaar zijn. VALORANT heeft met de release liefst elf primary, vijf secondary, twee shields en een viertal aan abilities beschikbaar. In een ander nieuwtje worden de personages en diens abilities uitgelicht.

De primary bestaan uit twee SMGs, de Stinger en Spectre, twee shotguns, Bucky en Judge, vier rifles, Bulldog, Guardian, Phantom en Vandal, twee snipers, Marshal en Operator, en twee heavy, Ares en Odin. Daarnaast beschik je ook nog over een vijftal aan pistolen. Wat weer de Classic, Shorty, Frenzy, Ghost en Sherriff zijn.

Verder is het doel, waar al gauw de vergelijking kan worden gelegd met CS:GO, om een bom te defusen. Al heten de sites in VALORANT zogenaamde Reactors en bommen hebben de naam Spike gekregen.

Riot Games wilt VALORANT ontzettend competitief maken. Dit doen ze onder meer door een garantie van 30 frames per seconde te geven, aan de oudste computers die nog draaien. ‘Normale’ computers kunnen al gauw oplopen van 60 tot 144 frames per seconde. Daarnaast plaatst Riot Games servers overal ter wereld, hopend op een latency onder de 35ms.

VALORANT staat gepland om deze zomer te verschijnen, exclusief voor de pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren