Steen, papier, schaar bepalen winnaar officiële FIFA 20 kwalificatietoernooi

Al enkele dagen heeft Electronic Arts problemen met de connecties in hun games, wat vermoedelijk het gevolg is van de DDoS-praktijken die de Lizard Squad op de EA-servers aan het uitvoeren is. Toch weerhielden deze problemen de esporttak van FIFA 20 niet om enkele kwalificatiewedstrijden uit te stellen tot een ander tijdstip.

Hoewel enkele van deze kwalificatiewedstrijden gewoonweg werden gespeeld, namen enkele spelers dit niet geheel met liefde uit. Vanwege de lag en rubberbanding die tijdens de wedstrijden ontstond, waren sommige potjes vrijwel niet uit te spelen.

Hierdoor is in sommige Weekend League kwalificaties, die gelicenseerd zijn door Electronic Arts, besloten om de eindstand op een geheel andere manier te bepalen. De wedstrijden werden niet zozeer gespeeld op het digitale voetbalveld, maar daarbuiten. Middels een ouderwetse en allesbeslissende steen, papier, schaar is de uiteindelijk winnaar bepaald.

Hoewel de servers afgelopen avond ‘gewoon’ online waren, is het eerder de vraag hoe lang het nog duurt voordat deze weer offline zijn. Electronic Arts heeft in ieder geval het besluit genomen om de Weekend League te verlengen met 24 uur, ter compensatie van de lange downtime dit weekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren