Gamebeurs GDC 2020 uitgesteld wegens vele corona-afmeldingen

Terwijl de corona-mania ook in Nederland zachtjes aan oploopt, ontketent de mondiale uitbraak van COVID-19 ook enkele nare gevolgen voor de game-industrie at large. Nadat onder meer PlayStation, Epic Games, Microsoft en vele andere partijen hun afwezigheid aankondigden voor de Games Developer Conference 2020, blijkt het bestuur van de GDC-beurs nu besloten te hebben het gehele evenement tot een nader te bepalen zomerdatum uit te stellen.

GDC 2020 had van 16 tot 20 maart plaats moeten vinden in San Francisco, maar middels een kortbondige, officiële nota liet de organisatie vanavond weten dat de beurs in zijn totaliteit afgelast is. Daarbij werd specifiek het corona-virus en de vele preventieve afmeldingen niet genoemd — al moge het vandaag de dag overduidelijk zijn wat de vrees van de beurs nu is.

Erkend game-journalist Jason Schreier zei eerder vandaag ook zijn bezoek aan de beurs af en voorspelde tegelijkertijd, zoals wel vaker, precies de aanstaande gang van zaken:

Voorlopig is een nieuwe datum voor GDC 2020 niet ingepland; het beursbestuur liet enkel weten dat er momenteel hard gewerkt wordt om ergens deze zomer wél de game-ontwikkelaars van de wereld samen te brengen. In de komende weken moeten daarover meer details gedeeld worden.

In de game-wereld zal het volgende maand ongetwijfeld iets stiller zijn, nu vele uitgevers, ontwikkelaars en apparatuurboeren geen groots podium meer hebben voor hun aankondigingen. Alsof we anno 2020 al niet genoeg slecht nieuws en stilte rondom uitstel hebben mogen ervaren…

Mochten dezer dagen echter wel verrijkt worden met nieuws over de herplaatsing van GDC 2020 — of streeft een partij ook zonder de conferentie naar een mooie onthulling, dan zit je uiteraard goed op Gamersnet voor al het laatste nieuws.

 1.   
  mmx's avatar

  Je zegt het goed Tom,corona-maniak het lijkt wel of iedereen gek word.

 2.   
  Anoniem-697302064's avatar

  Hebben jullie bij gamersnet al maatregelen getroffen om de boel draaiende te houden tijdens een enorme uitbraak?

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-697302064: Het meeste hier op de website wordt vrijwillig vanuit huis geschreven; denk dat ’t daarmee dus wel goed zit, mochten we allemaal aan thuisquarantine beginnen.

 4.   
  Sander Klijn's avatar

  @Tom Kauwenberg: ”Op een onbewoond ei-land”

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Sander Klijn: Kinderen voor Kinderen-copyright of niet, ik krijg alleen maar meer zin in Animal Crossing van dit soort referenties.