Overwatch komt met nieuwe experimentele modus

Waar details over Overwatch 2 vooralsnog uitblijven, blijft Blizzard gewoon doorwerken aan het eerste deel. Ditmaal komt het Overwatch-team met een geheel nieuwe modus. De Experimental Mode.

De Experimentele modi is soortgelijk aan de Playable Test Region (PTR), maar alleen te spelen in de livebuild van de game. Hierdoor kunnen naast de gewoonlijke pc-spelers, ook console-spelers zich mengen in het besluit. Daarnaast is deze modi ook geheel afzonderlijk van de normale Ranked en Quick Play en is in dit opzicht een equivalent aan de Arcade-modus.

Want de uiterst radicale experimenten die naar deze modi worden gebracht, komen niet per se naar de werkelijke game toe. Het is meer om te zien hoe het speelt en wat voor gevolg dit mogelijk kan hebben op verschillende gebieden.

Met de komst van deze modi heeft Jeff Kaplan in de meest recente Developer Update laten weten dat er ook meteen zo’n Card beschikbaar wordt gemaakt. De zogenaamde Triple Damage zorgt er dan ook voor dat het team voortaan bestaat uit drie DPS-heroes, twee Support en één Tank. Beter bekend als de 3-2-1 Role Queue.

In deze modi kunnen dan ook veranderingen worden aangebracht aan bijvoorbeeld Tanks, om deze bijvoorbeeld sterker te maken. Maar ook dit stukje komt echter verder niet terecht in de echte build. Daarnaast behoud je ook alle XP-punten en Event Drops die je verdient.

Hoewel Jeff het nog heel even aankaartte dat zo’n evenement gaat plaatsvinden tijdens dit experiment, is al uitgelekt dat er een Mardi Gras-evenement rondom het karakter Ashe gaat worden gehouden. Meer hierover morgen, wanneer Blizzard hoogstwaarschijnlijk het evenement in volle glorie uit de doeken gaat doen, wat je dan gaat terugvinden op Gamersnet!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren