PlayStation 5-controller verandert mogelijk games op basis van biofeedback

Waar Microsoft ontiegelijk veel details uit de doeken heeft gedaan over de Xbox Series X, laat Sony ons vooral nog in het duister tasten over hetgeen dat verwacht kan worden van de PlayStation 5. Zo ook nu weer, met de Dualshock 5-controller.

Volgens een nieuw patent, waar website RespawnFirst achter is gekomen, bevat de opvolger van de Dualshock 4-controller enkele sensoren waarmee zaken als zweet en de hartslag van de gebruiker kan worden gemeten.

Hoewel dat op het eerste gezicht niet eens heel vreemd klinkt, wordt dat wel bij de stappen die daarna volgen. Zo zou door middel van biofeedback de game ervaring kunnen worden aangepast.

Wanneer je een horrorspel aan het spelen bent op de PlayStation 5 en je op een gegeven moment klamme handen krijgt, doe je er misschien verstandig aan om de controller door te geven aan een ander persoon.

Hoewel het niet helemaal zeker is dat dit ook daadwerkelijk het geval is, doet het patent wel enige interesse opwekken over het gebruik van deze mogelijke technologie. Vooralsnog is het een kwestie van wachten tot Sony daadwerkelijk gaat komen met details omtrent de PlayStation 5 en Dualshock 5, waar we tot op heden nog bar weinig van weten.

  1.   
    Anoniem-850861180's avatar

    Ik ben zo fluid, ik ben vandaag een man, morgen identifeer ik me als vrouw, overmorgen als leeuw. Meestal ben ik namelijk een alien van een ander zonnestelsel, maar het leven op deze planeet is zo primitief, vandaar dat ik gender neutraal ben. Dus ik hoop dat de controller zich daarop aanpast.

  2.   
    Anoniem-1506645055's avatar

    Anoniem-850861180 dan ben je volgens mij transgender fluid. Pas op ! dat je nu niet de transgender neutralen mensen pijn doet met je opmerking.