400 miljoen geëist tegen Riot Games wegens seksisme

Vorig jaar kwam naar buiten dat er een cultuur van seksisme heerst(e) bij League of Legends-ontwikkelaar Riot Games. Sindsdien zegt het bedrijf goede stappen te hebben genomen, maar ondertussen is er een rechtszaak gaande die is aangespannen door de vrouwelijke werknemers. Oorspronkelijk eisten zij een compensatie van 10 miljoen dollar, maar met nieuwe advocaten in het team is dit bedrag behoorlijk verhoogd. De groep van ongeveer 1000 medewerkers wil nu 400 miljoen dollar ter compensatie zien. Genie Harrison, een advocaat gespecialiseerd in vrouwenrechten, vindt het bedrag een mooie richting na alle ellende die Riot heeft veroorzaakt:

“These brave women spoke out against gender inequality and sexism, and I want to make sure they are fairly compensated. Our well-qualified statisticians are already analyzing pay data. We intend to recover the compensation due to the women of Riot Games and achieve institutional reform, in order to level the playing field for women.”

Riot Games heeft gereageerd op de verhoging van de eis en noemt het een “clickbait number”, dat geen recht doet aan het werk wat ze al hebben verzet om de bedrijfscultuur te verbeteren.

“We don’t step into these types of cases lightly, but where questions of fairness and justice are at stake, we want to ensure these class representatives are getting the justice they seek.”

Wordt vervolgd!

 1.   
  Anoniem-305622613's avatar

  respekt wamen

 2.   
  Anoniem-590772483's avatar

  Ze kunnen ook gewoon het ranked systeem fixen

 3.   
  Anoniem-100159156's avatar

  Hoewel ik het aanklagen voor een grote smak geld zonder directe financiële gevolgen concreet aan te kunnen wijzen nogal zwak vind, ik hoorde dat Riot ook wat ernstigere problemen had (voor een handjevol vrouwen, niet 400 miljoen aan vrouwen al zou je ieder 1 miljoen geven wat een beetje belachelijk lijkt). Ik hoop dat ze de atmosfeer daar verbeteren. Ik hoop dat de aanklaag zooi op houd (Wie wil er nou nog werken met een aanklager?) en ik hoop dat volk dat de daders die men benadeelde straf krijgen

 4.   
  Anoniem-2075230600's avatar

  1000 mensen 400mil snelle rekensom leert dat dit niet meer gaat om gerechtigdheid. 400k per persoon slaat nergens op…

 5.   
  Anoniem-1743391758's avatar

  @Anoniem-2075230600: je zegt wel 400k slaat nergens op maar dit kan zo een bedrag zijn vokr de 1000 vrouwen die al 2 jaar onterecht behandeld worden het bedrag is of terecht of onterecht dit kan je pas weten zodra we meer info over de zaak hebben

 6.   
  Anoniem-72652345's avatar

  @Anoniem-1148146136: Mannen net zo goed hypocriet. De een is niet veel anders dan de ander.

 7.   
  Anoniem-265344062's avatar

  @Anoniem-251328362: youre richt

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @TylerDurden8: Echt, ja? “Altijd maar zeiken over seksisme als vrouwen hun zin niet krijgen”?

  Talloze medewerkers (vrouwen én mannen) werden bij Riot jarenlang geïntimideerd en gekleineerd door verschillende leidinggevenden, en jij maakt daar een “als vrouwen hun zin niet krijgen”-punt van? Dat doet gewoon pijn.

  Er is een heleboel mis (geweest) met hoe Riot hun schip runt, maar ik mag toch hopen dat alle heisa niet heeft mogen leiden tot enkel dit soort loze statements.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Als we zulke bedragen kunnen gaan eisen mag mijn baas me ook best een keer bij de leuter grijpen. Ik weet niet waar we de grens moeten trekken tussen gerechtigheid en gebruik maken van de situatie, maar dit begint toch aardig op het 2de te lijken

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Strak plan, maar ik zou eerst even natrekken hoeveel je baas verdient.

  Je wilt dat bepaalde bedragen pijn doen. Riot wordt geschat op een netwaarde van circa 26 miljard, dus zelfs áls ze het volledige bedrag moeten lappen, is het niet alsof die hele tent ineens instort.

  Zou me niet verbazen als ze aan kunnen kloppen bij Tencent of een andere grote investeerder, mocht het toch echt ineens krap worden.

 11.   
  Anoniem-1824701851's avatar

  Wrm altijd dit gezeik. Als je het zo slecht hebt is daar een fucking envoudige oplossing voor…… Neem ontslag en zoek ander werk.

  Ik bedoel maar net…
  Als ik (bevoorbeeld) niet eens ben met iets dan geef je dat toch eerst een aantal keer aan, en als er dan na een lange tijd niks mee gedaan wordt… Zoek je toch gwn lkkr iets anders.

 12.   
  Anoniem-388154342's avatar

  Maar als mannen klagen over dat alle mannelijke characters. Veel te grote spieren e.d hebben zijn we hypocrieten ofnie

 13.   
  Anoniem-1963627574's avatar

  Deze comments zijn echt niveautje “Oof”…