Rainbow Six Siege krijgt een Nederlandse operator

Er waren liefst vier jaar, dertien seizoenen en 53 verschillende operators voor nodig, maar vandaag heeft Ubisoft eindelijk onthuld dat er een Nederlandse operator aan het roster van Rainbow Six Siege toegevoegd gaat worden.

Met de aanvallende operator Iana wordt Nederland vanaf begin maart gerepresenteerd in Rainbow Six Siege, het moment waarop het vijfde seizoen van Rainbow Six Siege officieel van start gaat.

Iana, beter bekend als Nienke Meijer, is een Katwijkse die veel van haar tijd in de ruimte heeft gespendeerd. Ze draagt dan ook geen badge van een krijgsmacht, maar die van de ‘REU’. Een fictionele ruimteorganisatie uit de wereld van Rainbow Six.

Toch zijn de Nederlandse roots wel enigszins zichtbaar bij Iana. Zo draagt ze de Nederlandse vlag op de voorkant van het pak, terwijl de achterkant en haar wapen gesierd is met een tulp. Hollandser dan dit kan je het praktisch niet krijgen.

Maar dat is nog maar één operator van de twee die zijn aangekondigd. Ook nieuwsgierig geworden naar de andere nieuwe operator? Lees dan vooral het artikel waarin je geheel wordt bijgespijkerd over alle veranderingen die met Operation Void Edge naar Rainbow Six Siege komen.

 1.   
  Drazo's avatar

  Eindelijk een NL operator en nog met een skill die past bij mijn playstyle.

 2.   
  Anoniem-1994411666's avatar

  Hollandser dan dit kan het niet worden…. Als ze op klompen gaat rennen wel.

 3.   
  Anoniem-581942526's avatar

  Wanneer kunnen wij de Year 5 pass trouwens kopen?

 4.   
  Anoniem-912152964's avatar

  Ze hadden operation save the cheese moeten doen voor die Hollandse operator niet operation void edge maar ja hun game hun ideeën lol

 5.   
  Anoniem-1091591883's avatar

  REU? Vrouwtjes noemen ze toch anders?

 6.   
  Anoniem-630412545's avatar

  Hollandser kan het niet worden. Behalve dat ze een Nederlandse voice acteur hadden kunnen kiezen..

 7.   
  Anoniem-67033313's avatar

  @Anoniem-1091591883: slechte humor

 8.   
  Anoniem-98354589's avatar

  Ze kon nog klompen dragen… misschien een windmolen op haar rug geborduurd?