Microsoft heeft ‘gewaagde plannen’ in de marketingstrijd tegen PlayStation

Als we opperbaas Phil Spencer op zijn woord mogen geloven gaat Microsoft de aankomende tijd flink uitpakken wat marketing van de Xbox Series X betreft. Dit is absoluut nodig om de achterstand die men met de Xbox One heeft opgelopen, weg te poetsen, aldus Spencer in gesprek met Gamertag Radio Podcast

Het mag geen geheim meer worden genoemd dat Microsoft met de Xbox One best wel wat steken heeft laten vallen. De launch van de console werd gefaseerd uitgevoerd – waarbij Nederland pas een jaar later via de officiële weg de console kreeg – waardoor de deur voor de PlayStation 4 wagenwijd werd opengezet om de consolemarkt te domineren. Om er zeker van te zijn dat Microsoft met de Xbox Series X niet weer achter Sony aanhobbelt, werd de console zelfs bijzonder vroeg uit de doeken gedaan, iets waar Phil Spencer aanvankelijk zijn bedenkingen bij bleek te hebben.

“We made the decision … the decision was actually really pushed forward by one of our marketing leads, and she’s awesome, and she just stood up in a room and she said, ‘We should go do something bold. Something we’ve never done before”

“Let’s face it, we’re not in the market position we wanted to be in this last generation. I don’t think we’re going to get to disrupt and grow our business just doing what we’ve always done. Let’s go try to do new things. And when she first brought the idea to me … honestly, I wasn’t the biggest fan. I was like, ‘Well, there’s going to be a lot of other games there…'”

Achteraf gezien is Spencer dus behoorlijk blij met dit gewaagde besluit, waarvan hij zich beseft dat het ook een totaal andere uitwerking had kunnen hebben. Maar nu hij ziet dat de achterban bijzonder ontvankelijk blijkt te zijn – misschien zelfs wel iets te – heeft hij plannen on het roer qua marketing om te gooien, waarbij hij aangeeft wel te houden van een gewaagde insteek.

“I like trying something bold. I’m really happy with the way it played out and the response from the fans. But every decision we make between now and launch, we’re trying to think about things in a different way. Some of them we’ll get right. Some of them we won’t. But we’re definitely not going to be meek. We’re going to bold in what we’re trying to go do.”

Wat Spencer verstaat onder gewaagd valt dus nog te bezien, gezien hij nog enkele maanden de tijd heeft om alles uit de kast te trekken. Denk jij dat het Microsoft gaat lukken om de koppositie te pakken of zal het wederom PlayStation zijn dat zal zegevieren? Of denk jij dat Microsoft meer te vrezen heeft van Amazon en Google, iets waar Spencer ook al rekening mee houdt? Wees een toffe gast en spui je (wel onderbouwde) mening.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Mij boeit het niet wie er uiteindelijk de winnaar is, alle 3 de console`s staan hier in huis en ik geniet dagelijks van het gamen erop.

  Wel is de X1X en de Switch mijn grote favoriet, toch staat hier ook een PS4 Pro puur vanwege de exclusieve titels.

 2.   
  Anoniem-1470659132's avatar

  @MaTriXX: bij mij hetzelfde geval.het maakt niets uit ik koop ze gewoon toch weer,ik ben wel benieuwd naar de prijs.

 3.   
  Anoniem-1176648519's avatar

  Hartstikke leuk, maar de grootste reden dat de Xbox One niet aansloeg, is omdat de 360 voor de gamers was en de Xbox One voor de familie, die persoon die graag een gadget in huis haalt, papa die ook wat heeft aan zoon of dochter lief zijn of haar console… “Nu kan ik tv kijken en opnemen via mijn zoon / dochter zijn / haar spelcomputer, wauw!!”.. Maar soepel, overzichtelijk en moeiteloos samen spelen, daar waar de 360 haar concurrentie in alle opzichten overtrof, was bij de One totaal verwaarloosd. Waarom? Waarschijnlijk omdat het al goed genoeg was. Playstation 4 ten opzichte van de 3 heeft op haar beurt enorme stappen gemaakt om samen spelen te verbeteren, waardoor de drempel om over te stappen volledig verdween. Want als als je vrienden overstappen, waarom zou jij het dan niet doen?!
  Kortom: de media campagnes gaan, bevooroordeeld of niet, stiekem toch een besluitende factor zijn bij menig gamer.
  En als je niet kunt kiezen, dan wacht je een jaartje en koop je uiteindelijk een PC, want verbeterde hardware zoals high refresh rate monitors, iets waar de consoles geen gebruik van maken, zijn naar mijn mening absoluut iets om mee te nemen in je besluit!

 4.   
  Anoniem-1368021144's avatar

  Ik zie geen bronvermelding.

 5.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Anoniem-1368021144: Nu wel. Excuses.

 6.   
  Anoniem-1825538530's avatar

  Ik ben enorm benieuwd wat ze voor de serie X uit de kast halen. Zelf ben ik een verfijnd playstation fan. Alleen ik denk wel dat als Xbox alles op alles zet, hij toch een geduchte tegenstander kan zijn.

 7.   
  TylerDurden8's avatar

  ik denk Dat Microsoft sony gaat vernederen met de neXt-gen xbox. Velen malen krachtigere hardware waardoor games in hoge kwaliteit kunnen worden getoond. Hoger dan sony met de ps5.

  Microsoft Weet de kracht van hun nieuwe neXt-gen en ze hebben nu zelfvertrouwen. Sony zit nog op hun ivoorentoren omdat de PS4 de vorige battle heeft gewonnen, maar ze zijn zich niet Bewust van de kracht van de Xbox next-generation.

 8.   
  Anoniem-1317964232's avatar

  Playstation 1,2,3,4 gekocht dus 5 komt er ook weer. Laptop draait Linux, geen hardware van Microsoft. Nooit meer.

 9.   
  Anoniem-362120462's avatar

  Als je lef had ging je inzetten op vr. Geen visionair die manm ik heb trouwens beidr consoles waarbij ik de meeste tijd besteed op de xbox.

 10.   
  Anoniem-2021263644's avatar

  Wat ben je met al die kracht als je geen topgames levert zoals Sony doet?

 11.   
  MaTriXX's avatar

  @Anoniem-2021263644:

  Niet iedereen houd van de games van Sony (Ik wel en hoop meer te zien van Uncharted), verder heb je ergens een punt en dat weten ze bij MS ook en om die reden hebben ze verleden jaar een aantal grote studio`s binnen gehaald, ik denk dat de Series X een grote verandering gaat worden voor MS en zijn fans.

 12.   
  Anoniem-1497120425's avatar

  @Patrick Meurs:

  Dank je! Ik mag graag luisteren naar de jongens van GamerTag, vandaar

 13.   
  TylerDurden8's avatar

  @Anoniem-1317964232:
  Linux is geen hardware pannenkoek

 14.   
  Anoniem-1685952030's avatar

  @Anoniem-1317964232: wat een ontiegelijk domme statement, dat je Linux draait heel stoer allemaal en als je een statement wilt maken zorg dan dat hij klopt. Microsoft maakt op de pc markt amper eigen hardware en het lijkt mij niet dat iemand als jij een dure surface laptop koopt om er vervolgens Linux op te draaien. Of moet ik nog uit leggen wat het verschil tussen hard en software is…

 15.   
  Anoniem-348256862's avatar

  @Anoniem-2021263644: Puur objectief, die First party offering van Sony kan me gestolen worden. Dat zijn van die one and done cliche verhalen met minimale gameplay waar amper skills bij komen kijken of te onwikkelen zijn. Waar 9 van de 10 keer geen multiplayer bij zit en als dit wel het geval is sluit Sony haar servers ook binnen no time. Dus nee niet alles wat Sony maakt is universeel geweldig. Hun relatie met de japanse ontwikkelaars is een groter pijnpunt voor me maar gelukkig is de PC daar ook steeds meer in trek. Sony is overrated en ik hoop dat ze weer net zo zelfverzekerd op hun bek gaan als na de ps2/tijdens de ps3.

 16.   
  Anoniem-2876955's avatar

  tis eenmaal een strijd en concurentie

 17.   
  Anoniem-1519885586's avatar

  Dat ze eerst terug starten om meer exclusieve titels binnen te halen, met Halo is het niet genoeg. Ik twijfel nog om hem aan te kopen met tijd zal hij er wel komen de nieuwe X Box maar eerst wordt het de nieuwe PS5 gewoon voor de exclusieve titels.

 18.   
  Anoniem-174814345's avatar

  @Anoniem-2876955: En ik denk dat het één van de laatste strijds gaat worden op gebied van fysieke consoles. Streaming is de toekomst en hoe meer spelers op de markt des te beter. Een grote concurrent is nu al Google Stadia, Amazon komt ook stilletjes dichterbij…

 19.   
  Anoniem-2072335497's avatar

  We gaan zien en beleven zeg ik maar, je kan nog zo krachtige toren neerzetten met allerlei functies.
  Maar als echter je games weer zelfde zijn trek je geen nieuw publiek aan(daarom voor mij nog altijd PlayStation), als ik dan toch mijn exclusieve spellen erop speel kan net zo goed alles erop spelen.

  Maar goed Microsoft heeft aantal bedrijven overgenomen, dus wie weet komen ze met iets leuks.

 20.   
  Anoniem-1090726320's avatar

  PS5 wint.

 21.   
  Anoniem-85443430's avatar

  Degene die bereid is om eerst wat verlies te maken en op lange termijn te winnen.. dat is de koploper! Waar houd elke mens van??? Lekker goedkoop!

 22.   
  Anoniem-1686161512's avatar

  Met de xbox one stopt mijn intresse in xbox toestanden .Ik ga elleen nog voor de PS5 dat ding is de toekomst.