Activision Blizzard en GeForce Now nemen nu al afscheid van elkaar

Streamingdienst GeForce Now is een week na diens launch al een aantal games armer geworden. Uitgever Activision Blizzard heeft Nvidia namelijk vriendelijk verzocht om al diens titels van de dienst te verwijderen, en wel ‘now’.

Effectief betekent dit dat dikke AAA-games als Call of Duty, Overwatch en World of Warcraft vanaf heden niet meer te spelen zijn via het kakelverse GeForce Now. Op het forum van de streamingdienst valt te lezen dat Nvidia de keuze van Activision Blizzard betreurt, maar de deur zeker op een kier houdt.

Per their request, please be advised Activision Blizzard games will be removed from the service. While unfortunate, we hope to work together with Activision Blizzard to reenable these games and more in the future.

Uiteraard is deze ‘Acti’ van de uitgever zeer vervelend voor het beginnende GeForce Now en roept het bij sommigen wellicht vraagtekens op. Desalniettemin tracht Nvidia de gemoederen te bedaren door en passant mede te delen dat GeForce Now – ondanks deze lichte aderlating – hartstikke booming is. Volgens Nvidia staan er namelijk nog ruim 1500 games op de wachtlijst om toegevoegd te willen worden.

Wat de lui van Activision Blizzard betreft, tja… die zijn de laatste tijd toch al aardig bezig met het ingooien van hun eigen ramen. Vooral de launch van Warcraft III: Reforged verliep niet echt van een leien dak nadat het eindproduct toch nét niet helemaal aan de gecreëerde verwachtingen voldeed. Gelukkig heeft Activision Blizzard daar het brandje nog weten te blussen door restitutieaanvragen mogelijk te maken.

  1.   
    Djobba010's avatar

    Droevig verhaal van Acti-Blizzard. Vooral jammer dat Activision het ooit geniale Blizzard omlaag trekt. Veruit de meeste game uren zitten voor mij in Blizzard games, en nog steeds speel ik veel. Het zou mooi zijn als Blizzard zou scheiden van Activision en weer hun eigen pad zou bewandelen.

  2.   
    Anoniem-930982618's avatar

    @Djobba010: Helemaal eens. Het is zo zonde, en werkt averechts. Ze zijn uit op meer geld, en verliezen uiteindelijk meer door dit soort praktijken.