Team Ninja hoopt op goed nieuws voor Ninja Gaiden-fans

Team Ninja is als ontwikkelaar groot geworden met de Ninja Gaiden-games, maar richt zich de afgelopen jaren op de nieuwe Nioh-franchise. Inmiddels staat het tweede deel voor de deur. Het wordt dus tijd om na te denken over de volgende game voor Team Ninja, en het zou zomaar kunnen dat ze terug gaan naar hun Ninja Gaiden-roots.

In een interview met IGN zei Fumihiko Yasuda, de director achter Nioh 2, dat hij en zijn team eerder verantwoordelijk waren voor de Ninja Gaiden-franchise binnen Koei Tecmo. Ook zegt hij dat dit team graag een nieuwe game zou maken in deze serie. Men weet dat er mensen zijn die liever een nieuwe Ninja Gaiden hadden gezien dan Nioh 2, maar wellicht komt er in de toekomst dus alsnog een nieuw deel. Ook ziet Team Ninja in dat ninja-games als Sekiro: Shadows Die Twice het goed doen, wat ook inspiratie oplevert voor het genre als geheel.

Het is overigens geen directe bevestiging dat er een nieuwe Ninja Gaiden gaat komen; wel zegt Yasuda dat men weet dat er vraag naar is. Ook laat hij doorschemeren dat men weet dat de markt interesse heeft in ninja-games. Hij noemt Ghost of Tsushima niet bij naam, maar het is duidelijk dat Team Ninja goed om zich heen kijkt en inziet dat er een ware gold rush in het ninja-genre gaande is.

Zou jij een terugkeer van de Ninja Gaiden-serie zien zitten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ninja Gaiden 4

  1.   
    Anoniem-811192994's avatar

    Ja pls.