Gears of War-veteraan Rod Fergusson gaat naar Blizzard

Rod Fergusson, studiobaas bij ontwikkelaar The Coalition, laat vandaag weten zijn vertrouwde bedrijf te verlaten. Na vele jaren werken aan vooral Gears of War, zowel binnen Microsoft als bij de nieuwe studio The Coalition, is het tijd voor iets anders. Een uitdaging van formaat heeft Fergusson al gevonden. Hij gaat vanaf volgende maand aan de slag bij Blizzard om de gehele Diablo-franchise te overzien.

In een reactie laat Fergusson weten:

Leaving is bittersweet as I love our Gears family, the fans, and everyone at The Coalition and Xbox.

Binnen de game-industrie staat Fergusson er om bekend dat hij ontwikkelteams kan aansturen om een project goed af te ronden. Een echte “closer” volgens sommigen, die nogal eens laat in het ontwikkeltraject instapt om worstelde ontwikkelaars weer op de juiste koers te zetten om het project te volbrengen. Zo kwam hij eind 2012 bij ontwikkelaar Irrational Games binnen om BioShock Infinite over de streep te trekken. De ontwikkeling van die game verliep al vele maanden heel stroef.

Bij Blizzard mag Fergusson zoals gezegd de Diablo-franchise in goede banen leiden. Concreet heeft men twee titels in ontwikkeling binnen die franchise: Diablo 4 en de mobiele spin-off Diablo Immortal.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren