Microsoft ziet Amazon en Google als grotere concurrent dan Sony of Nintendo

Phil Spencer, de grote gaming en Xbox-baas bij Microsoft, heeft in een recent interview wat meer visie gedeeld over de concurrentie. Volgens Spencer zal Microsoft in de toekomst vooral concurrentie krijgen van Amazon en Google. Hij ziet weinig vermogen bij de traditionele rivalen Sony en Nintendo om mee te gaan in de ontwikkelingen qua cloud infrastructure. Een ontwikkeling die volgens Spencer een must is om in de toekomst leidend te worden.

Spencer verklaart dat hij nog altijd veel respect heeft voor Sony en Nintendo, maar bedrijven als Amazon en Google zijn volgens hem veel meer en beter met de toekomst bezig. Microsoft investeert al vele jaren miljarden in gamingdiensten die verder gaan dan alleen de Xbox-console, zo vertelt hij:

When you talk about Nintendo and Sony, we have a ton of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward. That’s not to disrespect Nintendo and Sony, but the traditional gaming companies are somewhat out of position. I guess they could try to re-create Azure, but we’ve invested tens of billions of dollars in cloud over the years.

Volgens Spencer is de strijd al lang niet meer gericht op hoeveel consoles je verkoopt. Net als Amazon en Google ligt de focus veel meer op het toegankelijk maken van gaming voor de zeven miljard mensen over de hele wereld:

Microsoft’s gaming business isn’t how many consoles you sell. I don’t want to be in a fight over format wars with those guys while Amazon and Google are focusing on how to get gaming to 7 billion people around the world. Ultimately, that’s the goal.

Cloud gaming lijkt nog steeds ver van een volwassen ervaring. Google Stadia doet momenteel flink zijn best, maar Microsoft gaat net als Sony toch nog steeds voor een fysiek platform met de release van de Xbox Series X en PlayStation 5 consoles later dit jaar.

Wordt dit dan de laatste generatie consoles van beide bedrijven en gaan we daarna massaal over op cloud gaming? Of zal het zo’n vaart niet lopen? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  TylerDurden8's avatar

  cloud gaming gaat wel groter en populairder worden, maar geen vervanging. net zoals mobile games vandaag gigantisch zijn, misschien nog wel groter dan console en pc samen, maar het is niet een alternatief ervoor. meer ernaast.

 2.   
  Heart1982's avatar

  Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp zijn plannen en zijn visie voor de toekomst. Maar zijn uitspraak voelt toch wat minder krachtig aan wanneer je huidige marktpositie achter Sony is.

  Dus leuk en vooral ook heel stoer van hem dat hij roept dat zijn huidige grootste (console) concurrent in de toekomst achter zal blijven op de rest, maar eerst eens de console war winnen dan mag je mee praten met de grote mensen…

 3.   
  Anoniem-6575594's avatar

  @Heart1982: nouja sony is nou niet echt iets om bang voor te zijn microsoft is een veel groter bedrijf en ik denk dan ook dat de series X de ps5 inmaakt in de fonsole war kijk maar is terug naar de ps4 pro en Xbox one x xbox one x heeft de ps4 pro genadeloos afgemaakt en ook wel grappig dat je zegt dat Sony hier de grotere is want dat is totaal niet zo

 4.   
  Sander Klijn's avatar

  @Anoniem-6575594: Op welke cijfers zijn dit precies gebaseerd? Microsoft maakt al enige tijd geen verkoopcijfers meer bekend. De laatste keer dat er een (betrouwbare) uitspraak werd gedaan over de verkochte aantallen, al kijkend naar de originele consoles, werd bekend dat de Xbox One liefst 47 miljoen consoles op de PlayStation 4 achterloopt. Daar moet wel bij gezegd worden dat deze cijfers alweer van begin 2019 zijn.

 5.   
  tijn80's avatar

  @Anoniem-6575594:
  Grootst mogelijke onzin. Qua verkopen is PlayStation marktleider onder de consoles. Zegt niets over kwaliteit, maar puur aantallen. Is jouw statement nog ergens op gebaseerd of is het puur onderbuikgevoel?

  http://www.vgchartz.com/article/436094/switch-vs-ps4-vs-xbox-one-global-lifetime-salesjanuary-2019/

 6.   
  Anoniem-783615665's avatar

  @Anoniem-6575594:

  En wie zegt dat Microsoft meer verkoopt en beter is, het ziet ernaar uit dat Sony toch echt meer verkoopt.

  Daarbij kan de Xbox one x krachtiger zijn dan de ps4 pro, dit betekent niet gelijk dat Microsoft gewonnen heeft.
  Het gaat uiteindelijk op de games die je er op aanbied, en als Sony als nog meer verkoopt zijn zij toch echt de winnaar van deze generatie.

 7.   
  Djobba010's avatar

  @Heart1982: @Heart1982: Hmm, dat dachten mensen ook over Nokia vlak voordat iPhone uitkwam. Nokia de nummer 1 op het gebied van mobiele telefoons, ze dachten dat ze niet te verslaan waren, en toen kwam Apple (onbekende op de telefoonmarkt) ineens met de iPhone. De rest is geschiedenis. Microsoft snapt gaming, ze hebben immers het platform genaamd Xbox en daarnaast Windows (PC gaming). Het is een veel, veel groter bedrijf dan Sony of Nintendo, ze zitten zwaar in Cloud technology. Geloof me, Microsoft gaat deze markt ownen. Natuurlijk flinke concurrentie van Google en Amazon.