Google: Het is aan ontwikkelaars om Stadia-games te tonen

Eerder deze week ontstond op Reddit commotie over Google Stadia: er waren al veertig dagen geen updates meer verschenen, laat staan nieuwe games. Vermoedelijk als reactie hierop lanceerde Google Gylt en Metro Exodus, maar vervolgens werd het wederom stil rondom het streamplatform.

Die wordt nu wederom gebroken: in een interview met GamesIndustry zegt een vertegenwoordiger van Google dat men snapt dat mensen meer aankondigingen willen, maar Google laat het aan uitgevers om die aankondigingen van hun eigen IP’s te doen. Google doet op zijn beurt de exclusieve content uit de doeken.

Maar helaas is deze respons net zo leeg als het eerdere antwoord op de ” rel=”noopener” target=”_blank”>Reddit-commotie. Er wordt alleen gezegd dat er wordt gewerkt aan nieuwe titels, en dat er “binnenkort”™ weer aankondigingen gaan komen. Titels, laat staan releasedata, blijven nog altijd uit.

Wel zegt de Google-medewerker dat er wel degelijk wekelijkse updates worden gegeven, namelijk op de Google Community-fora. Hoewel dit klopt, zijn die updates nou niet bepaald diepgaand.

Hoe dan ook, volgens Google zijn het de ontwikkelaars en uitgevers die games moeten tonen, niet de uitbater van het platform zelf. Ben jij hier hiermee eens? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Vind het toch een beetje shady dat telkens verwezen wordt naar dat community forum voor “de laatste updates”. Zoals ik het begrepen heb, zijn ze daar namelijk ook heel stilletjes van wekelijkse vaste updates afgegleden.

  Ik snap dat er vanuit Google natuurlijk hard geroepen wordt dat er niets aan het handje is (en de service werkt ook prima, tot op zekere hoogte), maar er zijn ook nét te veel tekenen aan de wand om daar maar blind vanuit te gaan. ’t Zou niet de eerste keer zijn dat Google een ambitieuze visie laat afsterven…

 2.   
  Anoniem-28836999's avatar

  Zoals elke maand worden Game(s) aangekondigd welke te claimen zijn voor Pro abbonees. Ditmaal Gylt en Metro Exodus. Dat heeft weinig met ‘lanceren’? Ik zie ook niet hoe dit een reactie is op een Reddit discussie.

  En ja, het lijkt me prima wanneer uitgevers zelf hun games aankondigen. Ik heb overigens geen haast, het aantal games zal geleidelijk toenemen, zoals met ieder nieuw platform in de geschiedenis.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-28836999: De invalshoek van het originele interview is letterlijk “Google reageert op de ophef”. Dat is hoe deze citaten tegenover de Reddit-discussie worden gezet.

  Ook de aankondigingen van die twee februari-games kwamen op toevalligerwijs kort nádat de commotie op Reddit losbrak. Kan natuurlijk zijn dat die timing altijd al het plan was geweest, maar gezien de omstandigheden is het niet gek dat men het opvat als haastige damage control.

  En ja, platformen moeten groeien. Zo gaan die dingen. Het probleem is alleen dat als Stadia niet nú heel hard aan begint te slaan, de kansen gestaag krimpen dat het platform überhaupt nog bestaat over een à twee jaar.

 4.   
  Anoniem-140202972's avatar

  Ik zeg het je, Google stadia gaat floppen. Over 2 jaar bestaat het niet meer