Echt geen nieuw Nintendo Switch-model in 2020

Het is een hardnekkig gerucht dat al lang de ronde doet: De komst van een nieuw model Nintendo Switch. Na de Lite versie die vorig jaar uitkwam wordt er al langer gefluisterd dat er een nieuw model in de maak zou zijn. Vooral het gerucht dat er een Pro-versie wordt ontwikkeld hoort men vaak. Nintendo laat nu, once and for all, weten dat er dit jaar in ieder geval geen nieuw model op de markt komt.

De verwachting van menig gamer was dat Nintendo een nieuw model Switch op de markt zou brengen. Dit om ook te kunnen concurreren met de next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox X. Tijdens de financial briefing van Nintendo maakte directeur Shuntaro Furukawa het slechte nieuws bekend: Écht geen nieuwe Switch in 2020.

Regarding Nintendo Switch, we believe that it is important to continue to communicate the appeal of both Nintendo Switch systems and expand the installed base. Please note that we have no plans to launch a new Nintendo Switch model during 2020.

Om toch te eindigen op een positieve noot: Om de release van Animal Crossing: New Horizons te vieren, wordt er een speciale editie van de Switch uitgebracht. We hopen dat dit goede nieuws toch je weekend een beetje kan redden na deze enorme domper.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.