The Outer Worlds lanceert 6 maart richting Nintendo Switch

Het was een kwestie van tijd, maar 6 maart aanstaande staat het dan toch te gebeuren; dan space skipt The Outer Worlds naar Nintendo Switch. De gevierde RPG van Obsidian Entertainment moet (puur digitaal) op het mobiele platform verschijnen, tegen een richtprijs van 59,99 dollar.

Het heugelijke (en ietwat onvermijdelijke) nieuws werd door uitgever Private Division de wereld in geslingerd, onder meer per tweet en per PR-bericht. De bijgevoegde box art laat al doorschemeren dat in dat doosje niets meer dan een downloadcode zit:

Hoewel rollenspellegende Obsidian Entertainment de game aanvankelijk ontwikkelde en Private Division de boel uitgaf, komt voor de Nintendo Switch-port een derde partij om de hoek kijken. Het Singaporese Virtuos Games, die al legio ontwikkelaars bijstond in hun ports, heruitgaven én remasters.

Vooralsnog laten de drie partijen het bij enkel de aankondiging. Hoe de game daadwerkelijk draait op Nintendo Switch, leren we waarschijnlijk pas in de aanloop naar 6 maart. Maar hé, als The Witcher 3 het kan…

Meer weten over wat dit intergalactische avontuur precies een van de meest noemenswaardige games van 2019 maakte? Lees onze uitgebreide The Outer Worlds review voor een eerste blik in het überkapitalistische Halcyon-stelsel…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren