Je kan niet langer als Mario door Tokio karten

Stiekem is het wel een beetje de natte droom van elke gamer: Real life Mario Karten. Een bedrijf in Tokio bood deze mogelijkheid aan toeristen, maar nadat Nintendo een rechtszaak tegen hen aanspande was het gedaan met de pret. Het kart-bedrijf moet een grote som geld betalen en moet stoppen met de kart-tours waar je verkleed als Mario of z’n vrienden door de straten scheurde.

Mari Mobility Development Co, voorheen bekend als Maricar, moet 50 miljoen Yen betalen aan Nintendo. Dit is omgerekend zo’n 408.000 euro. In 2017 kwam de zaak al voor, maar na een hoger beroep is de te betalen geldsom maar liefst vervijfvoudigd. Nintendo vindt dat het kartbedrijf “intellectueel eigendom” heeft gestolen. De rechter ging hier dus in mee waardoor de Mario Kart-ritjes door Tokio nu verleden tijd zijn.

Inmiddels is de website van Mario Mobility gewijzigd en is er geen spoor meer te vinden van ook maar een bananenschil of een Bullet Bill. Het Mario-thema mag dan verleden tijd zijn, maar daar hebben ze nu wat nieuws op bedacht: Karten als je favoriete superheld. Voor zo’n 90 eurootjes kan jij als Superman door de straten van Tokio scheuren.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Heart1982's avatar

  Ik voel een nieuwe rechtzaak in de maak!
  Als Geralt door de straten scheuren, hop, krijg je Netflix en Cd project RED op je dak
  Superman? DC comics
  Thor? Marvel!

  Sommige mensen leren het ook nooit.

 2.   
  someone else's avatar

  hierom haat ik het economische systeem in de wereld. is toch gewoon supertof, lekker laten gaan.

 3.   
  TylerDurden8's avatar

  @someone else:
  hallo heb jij ooit van intelectuele eigendommen gehoord? moet alles net als china worden, gewoon kopieren en stelen?

 4.   
  Anoniem-458142099's avatar

  @TylerDurden8: Dus jij vind dat als iemand bedenkt zich te verkleden als Mario je geld moet betalen aan Nintendo. Dus als je dat doet bij carnaval zou jij geld moeten betalen. Wat is dat intellectueel eigendom aan. Kompleet belachelijk.

 5.   
  Anoniem-94532974's avatar

  @Anoniem-458142099:
  Echt hé!

 6.   
  Heart1982's avatar

  @Anoniem-458142099:

  Ik denk, maar dat is meer een aanname van mij, dat het hem er in zit dat het er om gaat of dat je er geld mee verdient of niet.
  Ga je carnavallen en verkleed je je als Luigi (zo was ik ook nog eens echt verkleed btw), dan “verdien” je er niets mee, sterker nog, je hebt waarschijnlijk zelfs betaald voor Nintendo branded kleding.
  Ga je vervolgens karten op de straten en wil je hier geld aan verdienen, dan wilt oom Nintendo hier ook een graantje van meepikken. Doe je dit zonder hun goedkeuring, dan kun je dit soort reacties verwachten.

 7.   
  Anoniem-1310856440's avatar

  @Heart1982:

  Ik dacht precies hetzelfde haha