Nintendo Japan stopt met het repareren van de Wii

‘Wii’ nog ergens een defecte Nintendo Wii in de kast heeft liggen en deze graag naar Japan zou willen sturen om te laten herstellen door de fabrikant zelf, zal een beetje haast moeten maken. Nintendo Co. Ltd. heeft namelijk te kennen gegeven dat men het na ruim 13 jaar wel welletjes vindt en stopt daarom met diens herstelservice.

Het is wel handig dat ik er eventjes bij vermeld dat Nintendo het op diens website over één specifiek model heeft, namelijk de RVL-001, oftewel de allereerste generatie Wii. De Japanners stoppen per 31 maart 2020 met het herstellen van dit toch wel iconische apparaat omdat het volgens eigen zeggen geen onderdelen meer heeft, wat het repareren van een Wii natuurlijk wel behoorlijk lastig maakt.

Gezien de mededeling spreekt over de RVL-001 valt het nog te bezien of – en zo ja, hoe lang – het model RVL-101 nog door Nintendo onder handen genomen kan worden. Daarnaast bestaat het model RVL-201 ook nog, al hebben we daar pas een dikke twee jaar mee te maken. Dat is namelijk de Wii Mini die in 2017 op de markt kwam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren