Mortal Kombat 11’s Joker lijkt te hinten naar Injustice 3

Mortal Kombat 11-ontwikkelaar NetherRealm lijkt met de komst van de altijd vrolijke Joker een verre van subtiele easter egg in Mortal Kombat 11 te hebben geplaatst. Wanneer Joker het veld moet delen met een andere variant van zichzelf, doet de dialoog je bijna vermoeden dat een derde deel van die andere NetherRealm-fighter – Injustice – onderweg is.

Wie de nodige uurtjes in Mortal Kombat 11 heeft gestoken is vast en zeker bekend met de soms facepalm opwekkende dialogen tussen de gekozen kemphanen. Ook Joker – welke na de toevoeging van Shang Tsung, Nightwolf, Terminator en Sindel aan het roster zal worden toegevoegd – blijft niet verstoken van wat sappige pre-match oneliners. Het is vooral wanneer Joker het tegen een alternatieve versie van zichzelf moet opnemen dat de woordenwisseling interessant wordt, zoals je hieronder in een tweet van niemand minder dan Ed Boon kunt zien.

Het is uiteraard saillant dat meneer Boon zelf direct aankaart dat de dialoog absoluut niets te maken heeft met Injustice, maar het is allemaal wel iets te toevallig natuurlijk. Daarnaast heeft het verleden al vaak genoeg aangetoond dat Ed Boon niet vies is van een dikke dosis sacrasme, iets waar Mortal Kombat sinds diens oorsprong al de vruchten van draagt.

Maar goed, misschien heeft de heer Boon wel gelijk en is dit alles puur incidenteel. We gaan het zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren