Hele Half-Life-franchise gratis te spelen tot april

Op de afgelopen Game Awards deed Valve ein-de-lijk een nieuwe Half-Life-game uit de doeken – zij het dan voor VR. Maar hoe vanzelfsprekend de meme “Half-Life 3 confirmed” ook is geworden, er is inmiddels een hele generatie gamers die nooit met de franchise in aanraking is gekomen. Voor hen is er goed nieuws: het is wellicht ter promotie van Half-Life: Alyx, maar tot 1 april zijn alle Half-Life-games (behalve Alyx uiteraard) gratis speelbaar via Steam.

Het gaat daarbij dus om onder andere de eerste Half-Life, tot en met Half-Life 2: Episode Two. Ook de minder bekende titels zijn gratis speelbaar, zoals Half-Life: Opposing Force en Half-Life: Blue Shift. Wil je de spellen inderdaad gaan spelen, dan kun je uiteraard terecht op Steam.

Voor jongere gamers is dit natuurlijk een geweldige mogelijkheid om de serie te leren kennen, en wellicht ook om te bepalen of Alyx de aanschaf van een VR-headset waard is. Die game moet in maart verschijnen.

 1.   
  mmx's avatar

  Heej Black Mesa staat er niet bij. Ik hoop dat er ook ooit een normale versie van die nieuwe game komt voor alle platformen dus.

  •   
   Patrick Meurs's avatar

   Black Mesa is geen officiële Half-Life game, dus vandaar 😉

 2.   
  Heccer's avatar

  @Jamespedge: idd het was niet op de Game Awards. Maar er voor de game zou te zien zijn op de game awards maar werd niet gedaan.

 3.   
  mmx's avatar

  @Patrick Meurs: was best wel goed gedaan .jij hebt gelijk het was gemaakt door fans.