Epic Games Store heeft 108 miljoen gebruikers

Epic Games heeft naar buiten gebracht dat de eigen store inmiddels 108 miljoen gebruikers heeft. Dit klinkt als een zeer indrukwekkend aantal, alleen is het gegeven an sich niet heel erg duidelijk. Zo is het de vraag of het hier om een maandelijks of jaarlijkse aantal gaat. Wel is het duidelijke dat de store in 2019 zo’n 680 miljoen dollar aan omzet heeft gedraaid. Twee derde daarvan is uitgegeven aan Fortnite.

Maar hoe zit het nu met de grote concurrent Steam? De gegevens hiervan zijn iets duidelijker. Zo heeft Valve’s platform 90 miljoen maandelijkse gebruikers en draaide het platform in 2017 een omzet van 4,3 miljard dollar.

Meer Epic games

 1.   
  Anoniem-1122621612's avatar

  Zekers te weten dat 90% bestaat uit accounts die gebruikt zijn om gratis games te claimen maar nog nooit 1 minuut gespeeld hebben.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  De 108 miljoen gebruikers zijn de totale aantal geregistreerde accounts.

  Ik vermoed dat ongeveer 80% hier van nog nooit een betaling heeft gedaan en enkel de gratis games “koopt”.

  Een omzet van 680 miljoen is netjes… tot je de kosten (betalen van developers) er vanaf haalt, 88% volgens hunzelf, 598 miljoen dus, dan blijft er nog ongeveer 80 miljoen over.

  Van die 80 miljoen, gaat wat zitten in serverkosten, personeelskosten etc, ik schat – voor zo een grote leverancier dat ze ongeveer een miljoen of 10 aan serverkosten kwijt zijn… als we dan rekenen dat EGS zo een 1800+ medewerkers heeft (aldus hun linkedIn) – en iedere medewerker 30k per jaar verdient (bruto) – dan is dit nog eens 54 miljoen dollar er af, de winst zal dan dus nog geen 20 miljoen zijn. Alsnog behoorlijk wat… maar met slechts 20 miljoen op zo een schaal maak je geen winst, kosten kantoren, en reclame (wat ze wel erg weinig hebben, gezien ik amper reclame voor EGS zie). zal ook deze winst wel laten halveren.

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ahh – ik zie dat ik een foutje heb gemaakt, twee derde was uitgegeven aan Fortnite , daar telt die 88% natuurlijk niet over!

  Hun winst zal dan wel stukken hoger liggen dan dat.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik heb een account voor de gratis games, maar ik waardeer het niet dat ik een Epic Games Store gebruiker word genoemd en ik eis dan ook dat ze hun excuses aanbieden

 5.   
  Anoniem-1400367684's avatar

  Epic heeft Steam totaal van de mat geveegd als het gaat om de aanbiedingen deze kerst met onder andere een €10 coupon bij elke game boven de €14,99.. Heb even flink wat gewinkeld daar deze kerst 🙂

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Wellicht dat ik met veel Beta cucks om ga maar ik ken er genoeg die gewoon op epic de exlusive shit hebben gekocht.

 7.   
  h4stur's avatar

  Ik heb wel een account. Maar zolang Epic exclusives blijft aanbieden, zal ik er nooit iets kopen.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik vroeg Control als kerstcadeautje en nu heb ik Control. Fucking sue me.