Minecraft krijgt een magische Harry Potter mod

Vroeger kwamen we om in Harry Potter-gerelateerde videogames, maar tegenwoordig is het aanbod toch vrij schaars aangezien de filmreeks al enkele jaren geleden tot een eind kwam. Toch schijnt er nog vraag te zijn naar Harry Potter materiaal. En daar speelt The Floo Network handig op in: Zij zijn al jaren bezig met een Zweinstein mod voor Minecraft.

Het is een mod van magische proporties. Niet alleen het Zweinstein-kasteel is te vinden, maar ook verschillende filmscènes en bekende hotspots in het kasteel zelf, zoals bijvoorbeeld de enorm grote eetzaal en de verboden secties van het kasteel. Ook is er gameplay bij deze mod te vinden. Hier kan je onder andere spreuken leren en Dementors verslaan. Het is mogelijk om de map alleen of samen met vrienden te ontdekken. Benieuwd geworden? Check dan de video voor een voorproefje!

Het is de bedoeling dat de mod voor het einde van deze maand nog wordt uitgebracht. De mod is geheel gratis, maar doneren op Patreon wordt zeer gewaardeerd door de makers.

  1.   
    Anoniem-1735995611's avatar

    het is geen mod maar enkel door gebruik van resourcepacks en commandblocks. de volledige map en game kan gespeeld worden in vanilla java minecraft