Mod-maker maakt werkende GameCube Joy-Con-controllers

Zeker onder Super Smash-spelers is de GameCube-controller nog altijd ongekend populair: niets komt volgens hen in de buurt bij dit legendarische apparaat. De nieuwste game in de serie biedt ook ondersteuning voor deze controller via de Wii U-adapter, maar met het concept van de Nintendo Switch hadden veel gamers een ander idee: Joy-Con-controllers in de vorm van de GameCube-controller.

Velen hoopten en dachten dat Nintendo wel met dergelijke apparaten op de proppen zou komen, op zijn laatst bij de release van Super Smash Bros. Ultimate. Echter, ze bleven uit. Daarom besloot mod-maker Shank het heft (en de controller) in eigen hand te nemen: hij maakte zélf een hybride van de Joy-Cons en de GameCube-controller. Het resultaat mag er zeker wezen!

Maar het blijft niet alleen bij een strak uiterlijk, ze bieden de volledige functionaliteit van de originele Joy-Cons, behalve de infraroodcamera. Sterker nog, in de controller zitten ook gewoon twee Joy-Cons, maar dan gestript tot de naakte printplaat. Op YouTube plaatste hij een video van het proces, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. Ook krijg je daarin natuurlijk een demonstratie van de werking.

Mocht je deze apparaatjes zelf willen, zul je ze helaas zelf moeten fabriceren: op Twitter en in de videobeschrijving zegt Shank dat het maken van deze mod bepaald niet eenvoudig was, dus hij gaat geen nieuwe sets maken. Check hieronder de video van Shank Mods.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren